Nadýchané vafle

Skořicový sirup je příjemnou změnou oproti javorovému sirupu a v lednici vydrží docela dobře.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 10

Ingredience

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 velká vejce, odděleně žloutek a bílek
  • 2 šálky 2 % mléka
  • 1/4 šálku řepkového oleje

Na sirup

  • 1 šálek cukru
  • 1/2 šálku lehkého kukuřičného sirupu
  • 1/4 šálku vody
  • 1 plechovka odpařeného mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • směs lesního ovoce – volitelně

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  2. Smíchejte žloutky, mléko a olej a vmíchejte je do suchých ingrediencí, dokud nejsou vlhké.
  3. V malé misce ušlehejte bílky, dokud se nevytvoří tuhý krém. Vmíchejte do těsta.
  4. Pečte v předehřátém vaflovači podle pokynů výrobce.
  5. Mezitím v hrnci smíchejte cukr, kukuřičný sirup a vodu a na středním ohni přiveďte k varu.
  6. Vařte a míchejte 2 minuty nebo do zhoustnutí.
  7. Odstavte z ohně. Vmíchejte mléko, vanilku a skořici.
  8. Podávejte s vaflemi.
  9. V případě potřeby podávejte s čerstvým lesním ovocem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang