Skořicový sirup je příjemnou změnou oproti javorovému sirupu a v lednici vydrží docela dobře.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 10
Ingredience
- 2 šálky hladké mouky
- 1 lžíce cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 3 velká vejce, odděleně žloutek a bílek
- 2 šálky 2 % mléka
- 1/4 šálku řepkového oleje
Na sirup
- 1 šálek cukru
- 1/2 šálku lehkého kukuřičného sirupu
- 1/4 šálku vody
- 1 plechovka odpařeného mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- směs lesního ovoce – volitelně
Postup
- V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
- Smíchejte žloutky, mléko a olej a vmíchejte je do suchých ingrediencí, dokud nejsou vlhké.
- V malé misce ušlehejte bílky, dokud se nevytvoří tuhý krém. Vmíchejte do těsta.
- Pečte v předehřátém vaflovači podle pokynů výrobce.
- Mezitím v hrnci smíchejte cukr, kukuřičný sirup a vodu a na středním ohni přiveďte k varu.
- Vařte a míchejte 2 minuty nebo do zhoustnutí.
- Odstavte z ohně. Vmíchejte mléko, vanilku a skořici.
- Podávejte s vaflemi.
- V případě potřeby podávejte s čerstvým lesním ovocem.