Vysoké a načechrané. Tyto palačinky jsou tak akorát. Jsou-li navíc ozdobené jahodami a šlehačkou, nedá se jim odolat.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- ¾ šálku mléka
- 2 lžíce bílého octa
- 1 šálek univerzální mouky
- 2 lžíce bílého cukru
- prášek do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
- 1 vejce
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- olej
Postup
Krok 1 – Ve středně velké míse smíchejte mléko s octem a nechte ho 5 minut odležet, aby „zkyslo“.
Krok 2 – Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Do „zkyslého“ mléka zašlehejte vejce a máslo. Do moučné směsi přilijte vejce s máslem a mlékem a šlehejte, dokud nezmizí hrudky.
Krok 3 – Rozpalte velkou pánev na středním ohni a potřete ji olejem. Na pánev nalijte 1/4 hrnku těsta a pečte, dokud se na povrchu neobjeví bubliny. Obraťte je pečte, dokud nezhnědnou i z druhé strany.
Výživové hodnoty na jednu porci
- 230 kalorií
- bílkoviny 6,4 g
- sacharidy 32,7 g
- tuk 8,2 g
- cholesterol 65,4 mg
- sodík 649,6 mg