Tyhle nadýchané japonské lívance zvládne opravdu každý. Jsou tak dobré, že je budete chtít jíst i samotné, avšak nejlepší jsou polité sladkým sirupem.
Ingredience
- 2 vejce
- ¼ hrnku hnědého cukru
- 1 a ½ hrnku hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ⅔ hrnku mléka
- ½ lžičky vanilkového extraktu
Postup
- Vejce a cukr vyšlehejte na střední rychlost, dokud se dobře nespojí.
- V samostatné míse smíchejte mouku a prášek do pečiva. Pomalu vmíchejte do směsi cukru a vajec; těsto poměrně rychle zhoustne. Pomalu přidejte mléko. Vmíchejte vanilkový extrakt.
- Rozehřejte lehce naolejovanou pánvičku na středně vysokou teplotu. Po velkých lžících lijte těsto na pánev a smažte, dokud se nevytvoří bubliny a okraje nejsou suché, 3 až 4 minuty.
- Obraťte a smažte, dokud nezhnědne i druhá strana, 2 až 3 minuty. Postup opakujte se zbývajícím těstem.
Lívance se dají připravit na tisíc způsobů. Japonské nejsou výjimkou. V módě jsou také dietní nebo low carb lívance, které si lze vychutnat bez pocitů viny z kaloričtějšího jídla.