Vypěstovala jsem si takovou závislost na spojení kokosu a mučenky. To propojení nasládlého kokosového krému a nakyslých semínek mučenky je naprosto dokonalé. Pro ty co mučenku, nebo chcete-li passionfruit nebo maracuju, ještě neochutnali, dovolte abych vám její chuť maličko přiblížila.
Zavřete oči a vzpomeňte si na dětství, kdy jste milovali multivitaminový džus. A teď si odmyslete tu přehnanou cukrovou sladkost a nechte si v puse rozvinout jen tu chuť zralého tropického ovoce, sladké střídá kyselé a společně vytváří dokonalou osvěžující harmonii.
A v podobném snovém rozpoložení vznikl tento recept. Domácí granola, čerstvé ovoce z trhu, kokosový krém a to dokonalé ovoce. Skvěle se hodí jako vydatná snídaně, svačinka nebo dezert po obědě.
Ingredience
Budeme potřebovat:
- několik lžic granoly (nejlépe domácí)
- 300 g kokosového krému
- 2 maracuji
- 1 lžička vanilkového extraktu
- drobné ovoce (jahody, borůvky, rybíz,…)
A jak zní postup?
Postup přípravy
Kokosový krém necháme ideálně přes noc ztuhnou v lednici. Tuhý krém promícháme s vanilkovým extraktem a vydlabanou dužinou z jedné maracuji.
Připravíme si menší pohárky, ve kterých budeme chtít dezert servírovat. Do 1/3 je naplníme granolou (ideálně domácí, vyzkoušejte třeba mojí perníkovou), na ní navrstvíme pokrájené čerstvé ovoce a nakonec vše přikryjeme pořádnou porcí kokosového krému. Pohárky ozdobíme dužinou z druhé maracuji a drobným ovocem jako jsou borůvky, maliny nebo rybíz.