Mušle Sv. Jakuba dušené na másle a česneku se vám budou rozplývat na jazyku. Citrónová šťáva jim dodá příjemný říz.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Doba vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 3/4 šálku másla
- 3 lžíce mletého česneku
- 1 kg velkých mušlí Sv. Jakuba
- 1 lžička soli
- 1/8 lžičky pepře
- 2 lžíce čerstvé citrónové šťávy
Postup
- Máslo rozpustíme na velké pánvi na středním ohni. Vmícháme česnek a několik vteřin ho smažíme, dokud nezačne vonět.
- Přidáme mušle a vaříme je několik minut z jedné strany, poté je otočíme a pokračujeme ve vaření, dokud nejsou pevné a neprůhledné.
- Mušle vyjmeme na talíř a do másla zašleháme sůl, pepř a citrónovou šťávu. Mušle přelijeme omáčkou a podáváme.