Tato mrkvovo-zázvorová polévka ze 7 ingrediencí je jedním z nejoblíbenějších receptů, jak si zpříjemnit chladné dny. Je to krémová a osvěžující polévka, která uspokojí a zútulní vaši domácnost.
S čím podávat
Z této mrkvové polévky můžete jednoduše udělat plnohodnotné jídlo, když ji podáte s kapustovým salátem ze zbytků hnědé rýže, několika kousků mrkve, sušených brusinek, kapky olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře. Na toast ještě rozmačkejte avokádo a posypte ho kopečky pesta.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 46 minut
- Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/2 střední žluté cibule, nakrájené nadrobno
- 1/2 lžičky mořské soli
- 3 rozetřené stroužky česneku
- 450 g nahrubo nakrájené mrkve
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžíce jablečného octa
- 3 šálky zeleninového vývaru
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžička javorového sirupu
- kokosové mléko na ozdobu
Postup
- Olej rozehřejte ve velkém hrnci na středním plameni.
- Přidejte cibuli, sůl a pepř a za občasného míchání vařte do změknutí asi 8 minut.
- Do hrnce přidejte rozmačkané stroužky česneku a mrkev a za občasného míchání vařte dalších 8 minut.
- Vmíchejte zázvor, jablečný ocet a vývar.
- Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a vařte 30 minut.
- Nechte mírně vychladnout.
- Rozmixujte do hladka.
- Pokud je polévka příliš hustá, přidejte trochu vody.
- Pokud chcete polévku trochu sladší, přidejte javorový sirup.
- V případě potřeby podávejte s kapkou kokosového mléka.