mrkvov25c325bd2bt25c5259925c325adml25c325a9kov25c325bd2bkol25c325a125c4258d-6259089

Hledám různé alternativy jídel, kde nepoužiju vůbec žádný mléčný produkt a pokud to jde ještě bez lepku či použití bílého či třtinového cukru, tím lépe! A tak jsem upekla moc dobrou vláčnou mrkvovou buchtu s rozinkami a „rumem“ – Tuzemákem.

Když k ní přidáte bílý sójový jogurt a posypete ho skořicí, je to fakt velká dobrota

Na chlebovou formu o rozměrech 34×12 cm (objem 2l) budete potřebovat:

  • 338 g nastrouhané mrkve
  • 100 g sušených rozinek
  • 100 g Tuzemáku
  • 350 g rýžové mouky
  • 65 g mletých mandlí
  • 200 g medu
  • 20 g olivového oleje
  • 10 g nastrouhaného zázvoru
  • 1 kávová lžička jedlé sody
  • 3 kávové lžičky prášku do pečiva
  • 2 kávové lžičky perníkového koření
  • 125 g sójového jogurtu (nejlepší je dle mne Sojade)
  • 200 g rýžového či sójového nápoje („mléka“)
  • 2 vejce

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. V jedné míse smíchejte všechny suché suroviny. Mouku prosejte přes sítko.
  3. V druhé míse smíchejte všechny mokré suroviny.
  4. Poté smíchejte suché suroviny spolu s mokrými a důkladně vše promíchejte nebo nechte promíchat robotem.
  5. Formu vymažte rostlinným tukem či olejem a vysypte ji rýžovou moukou.
  6. Do formy nalijte umíchanou směs na buchtu a dejte do předehřáté trouby péct na 45 – 50 minut.

Za vyzkoušení stojí také recept na tuto buchtu s tvarohem nebo lehký mrkvový dort.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang