mramorovy-kolac

Mramorový koláč je klasickou vzpomínkou na dětství. Ať už použijete potravinářské barvivo barvy pro nevšední vzhled, nebo jen čokoládu a vanilku, je to lahůdka na svačinu.

Ingredience

  • 225 g změklého másla
  • 225 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 225 g hladké mouky
  • 3 lžíce mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce kakaového prášku

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Vymažte kulatou koláčovou formu a dno vyložte kruhem z pečicího papíru.
  2. Máslo, Moučkový cukr, vejce, hladkou mouku, mléko a vanilkový extrakt dejte do kuchyňského robotu a šlehejte 1-2 minuty, dokud nebude těsto hladké.
  3. Směs rozdělte do dvou misek. Do směsi v jedné z misek vmíchejte 2 lžíce kakaového prášku. Vezměte 2 lžíce a střídavě jimi vkládejte čokoládovou a vanilkovou směs do formy.
  4. Až spotřebujete všechnu směs, poklepejte dnem o pracovní plochu, abyste se ujistili, že se v něm netvoří žádné vzduchové bubliny.
  5. Vezměte špejli a několikrát s ní zatočte kolem směsi ve formě, abyste vytvořili mramorový efekt.
  6. Koláč pečte 45-55 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Vyklopte na chladicí mřížku a nechte vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang