Závin z jogurtovo-špaldového těsta s jablky, hruškami, sušeným ovocem a ořechy
Nerada se opakuju, ale moje tělo zřejmě opět napadla a osídlila tlupa záškodníků. Svýma...
Štrúdly patří mezi lahodné klasické české moučníky, které se dají péct po celý rok a pokud se jí ještě teplé, tak i příjemně zahřejí.
Štrúdly jsou klasicky dělané z listového nebo taženého těsta, které je plněné jablky, skořicí, cukrem a může být doplněno také o rozinky, ořechy či strouhanku. Vynikající jsou také naplněné pudinkem či tvarohem a jiným ovocem, jako jsou například jahody či maliny.
Teplý štrúdl je skvělý podávat s vanilkovou zmrzlinou či vanilkovou omáčkou.
Mimo sladké štrúdly se také připravují i slané štrúdly, které mívají náplň jako pizza. Ovšem, každý si může do slaného štrúdlu dát suroviny, jaké má rád, nejčastěji se využívají šunky, uzeniny, sýry, kečup nebo špenát.
Závin z jogurtovo-špaldového těsta s jablky, hruškami, sušeným ovocem a ořechy
Nerada se opakuju, ale moje tělo zřejmě opět napadla a osídlila tlupa záškodníků. Svýma...
Zeleninový štrúdl bez smetany a sýra
Máte doma listové těsto a nějakou tu zeleninu? Vyzkoušejte recept na zeleninový štrúdl,...
Závin z jogurtového těsta – varianta štrůdlu z Hery a bez tuku
Namísto klasického závinu nebo štrúdlu z listového těsta vyzkoušejte naše recepty na...
Jablečný štrúdl a jablkový závin – jednoduchý recept
Tento ikonický dezert, který je jedním z nejoblíbenějších pokrmů v každé tradiční...
Recept – jablečný, jablkový závin
Ingredience: 350 g hladké mouky1 vrchovatá lžíce sádla nebo ztuženého tuku1 vejce1...
Hotovo do 15 minut – Toast „jablkový štrúdl“
Jeden z rodinných favoritů – příprava trvá 15 minut i s konzumací. Děti ho milují,...
Sladká tečka
Je dobré mít zásobu několika rychlých a jednoduchých receptů na sladké dezerty či pečivo...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang