Tento bohatý, sýrový pokrm z těstovin je „rodinnou tradicí“ pro svátky a zvláštní příležitosti. Má veškerou chuť lasagní a navíc bez pracného vrstvení ingrediencí.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Pečení: 45 minut
- Celkem: 1 hodina
- Počet porcí: 12
Ingredience
- 500 g nevařených mostaccioli
- 600 g italské klobásy
- 1 sklenice bezmasé omáčky na špagety
- 1 velké vejce, lehce rozšlehané
- 1 balení sýra ricotta
- šálky strouhaného polotučného sýra mozzarella
- 1/2 šálku strouhaného sýra Romano
Postup
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Nechte je okapat.
- Klobásu rozdrobte do holandské trouby.
- Vařte na mírném ohni, dokud nezrůžoví. Následně slijte vodu.
- Vmíchejte omáčku na špagety a těstoviny.
- Ve velké míse smíchejte vejce, sýr ricotta a sýr mozzarella.
- Polovinu těstovinové směsi dejte do vymazané mělké tříkilové zapékací mísy.
- Navrstvěte sýrovou směs a zbývající těstovinovou směs.
- Zakryjte a pečte při 190 °C 40 minut.
- Poté odkryjte a posypte sýrem Romano.
- Pečte o 5 minut déle nebo dokud se neprohřeje.