Mořské plody

Mořské plody, které byly k dispozici pouze v přímořských oblastech, jsou v současné době velmi dobře dostupné téměř všude. Mořské plody se dají sehnat jak čerstve zachlazené, tak i mražené.

Příprava mořských plodů je, ačkoliv to tak nevypadá, velmi jednoduchá a především rychlá. Mořské plody by se měly servírovat nepřeplácané, bez nějakých marinád, postačí pouze bylinky a citronová nebo limetková šťáva.

Mezi nejoblíbenější mořské plody patří krevety, které se dají udělat samotné nebo se špagetami. Krevety se také dají naložit i do chilli a jsou tak velmi pikantní.

Dalšími, už ne tolik oblíbenými, mořskými plody jsou chobotnice či kalamáry, které se dají smažit a podávat tak s hranolkami nebo se salátem a dressingy či dipy.

Další kategorie

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang