Recept na nejlepší kalamáry
Jedná se o vynikající, velmi snadný, rychlý, avšak mírně nákladný...
Kalamáry jsou olihně, které jsou příbuzné krakatic. Nejčastějším zpracováním kalamárů v kuchyni je příčné nakrájení na kroužky, obalené v trojobalu a usmažené.
Maso kalamárů je bílé, měkké a lehce nasládlé, podobně jako tomu je u chobotnic. Nejvíce se využívají kalamáry do pokrmů se saláty, s rýží nebo smažené s hranolkami a dipem.
Pro kalamáry je typická oblast Středozemního moře, kde na dovolené je možnost sehnat kalamáry téměř v každé restauraci. Ke kalamárům se perfektně hodí bílé víno.
Recept na nejlepší kalamáry
Jedná se o vynikající, velmi snadný, rychlý, avšak mírně nákladný...
Křupavé smažené kalamáry s česnekovou pastou aïoli – recept
Příprava: 10 min.Vaření: 10 min.Celkem: 20 minutNáročnost: mírně pokročilíPorce: 4-6...
Smažené kalamáry – rychlý domácí recept
Luxusní rychlá večeře, kterou potěšíte každou návštěvu. S jednoduchou rajčatovou...
Jak připravit kalamáry – návod, recept
Jedná se o vynikající, velmi snadný, rychlý, ovšem poněkud dražší recept....
Bouillabaisse – recept
Bouillabaisse je tradiční provensálská rybí polévka, původem z přístavu města Marseille....
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang