Připravte si z hovězí roštěné moravskou klasiku.
Ingredience:
- 65 dkg zadního hovězího masa
- 25 dkg moravské klobásy nebo párků
- 10 dkg cibule
- 7 dkg rostlinného tuku,
- 4 dkg hladké mouky
- 2 dkg hořčice
- 4 dl vývaru
- 2 dl červeného vína
- pepř, sůl
Postup:
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme ovařenou a sloupnutou klobásu, zatočíme a převážeme nití.
Nakrájenou cibuli osmažíme na tuku, vložíme roštěnky, ze všech stran orestujeme, zalijeme trochou vývaru a dusíme doměkka.
Maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, povaříme, přidáme hořčici a víno a chvíli povaříme.
Šťávu přecedíme na roštěnky a necháme přejít varem.
Podáváme s bramborem, rýží, knedlíkem.