Z tohoto křupavého sendviče se sype švýcarský sýr, čedar, krůtí maso a malinový džem.
Ingredience
Na sendvič:
- 2 lžíce česnekového másla
- 3 krajíce chleba nakrájeného na silné plátky
- 1 plátek švýcarského sýra
- 90 g šunky nakrájené na tenké plátky
- 1 plátek sýra čedar
- 90 g vařeného kuřecího nebo krůtího masa nakrájeného na tenké plátky
- 3 vejce
- 60 ml vody
- 140 g panko strouhanky (nebo ekvivalentní strouhanky)
- olej na smažení
- moučkový cukr
Na malinovou omáčku:
- 75 g malinové marmelády
- 2 lžíce brusinkové šťávy
Recept je na 1 porci.
Postup
Sendvič
- Každý krajíc chleba namažte z jedné strany česnekovým máslem. Na 1 krajíc chleba položte švýcarský sýr, na něj šunku. Přikryjte dalším plátkem chleba, následuje plátek čedaru a kuřecí nebo krůtí maso. Navrch položte třetí plátek chleba a ujistěte se, že maso a sýr jsou zcela zastrčeny uvnitř chleba.
- Položte na prkénko a sendvič šikmo rozkrojte, poté jej přidržte dlouhými dřevěnými kleštěmi. Uložte do chladničky na přibližně 30 minut.
- Předehřejte fritézu na 180 °C. Ve středně mělké míse rozšlehejte vejce a vodu. Do další mělké mísy dejte strouhanku panko.
- Vyjměte sendvič z chladničky. Ponořte sendvič do vaječné směsi, nechte okapat a poté jej zcela obalte ve strouhance panko.
- Smažte v rozpáleném oleji dozlatova (asi 45 sekund). Vyjměte z oleje a nechte okapat na papírových utěrkách. Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme s malinovou omáčkou.
Malinová omáčka
- Smíchejte malinovou marmeládu a brusinkovou šťávu nebo smíchejte malinový džem a brusinkovou šťávu.