V tomto zdravém receptu na mleté hovězí maso a brambory se mleté hovězí maso a brambory kombinují s barevnou zeleninou, včetně kapusty, rajčat a paprik. Vše se vaří na jedné pánvi, což umožňuje rychlé vytvoření vrstev chuti a zároveň snižuje počet jídel.
Ingredience
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje, rozdělené
- 455 g 90% libového mletého hovězího masa
- 2 lžičky mletého kmínu
- ¾ lžičky soli
- ¼ lžičky mletého pepře
- 3 středně velké brambory, nakrájené na kostičky (1 cm)
- 1 střední žlutá cibule, nakrájená na kousky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky (1 cm)
- 1 paprika poblano, nakrájená na kostičky (1 cm)
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 svazek kapusty lacinato, zbavený stonků a nahrubo nasekaný
- 2 švestková rajčata, vydlabaná a nakrájená na kostičky (1 cm)
- 1 šalvějová cibule, příčně nakrájená na tenké plátky (nepovinné)
Recept je na 6 porcí.
Postup
- Na velké litinové pánvi rozehřejte na středním plameni 1 lžíci oleje.
- Přidejte hovězí maso, kmín, sůl a pepř a za častého míchání vařte, dokud maso rovnoměrně nezhnědne, asi 6 minut.
- Děrovanou lžící přeneste hovězí maso na talíř vyložený papírovou utěrkou.
- Pánev nevymazávejte.
- Do kapek na pánvi přidejte 1 lžíci oleje.
- Přidejte brambory a za občasného míchání vařte, dokud brambory nezačnou karamelizovat a nezměknou, asi 20 minut.
- Brambory přendejte na talíř s hovězím masem.
- Na pánvi na středním ohni rozehřejte zbývající 1 lžíci oleje.
- Přidejte cibuli, papriku a poblano.
- Za občasného míchání vařte, dokud nezměknou, asi 6 minut.
- Přidejte česnek.
- Za častého míchání vařte, dokud není aromatický, asi 1 minutu.
- Přidejte kapustu a rajčata a za častého míchání vařte, dokud kapusta nezvadne a rajčata se neohřejí, asi 3 minuty.
- míchejte hovězí maso a brambory.
- V případě potřeby posypte šalvějí.
Výživové údaje – na jednu porci
- 322 kalorií
- tuk 15 g
- cholesterol 49 mg
- sodík 400 mg
- sacharidy 30 g
- vláknina 4 g
- bílkoviny 20 g
- cukry 3 g
- nasycené tuky 4 g
- draslík 404 mg