Recept na mini masové bochánky (sekanou)

Hlavní jídlaHovězí masoMasoMasové kuličkySlané recepty

Tento recept na mini sekanou je rychlý a snadný na přípravu. Kečup a hnědý cukr dodávají těmto bochánkům pikantní chuť.

Ingredience

  • 1 šálek strouhaného sýra čedar
  • ¾ šálku mléka
  • ½ šálku ovesných vloček na rychlé vaření
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička soli
  • 455 g mletého hovězího masa
  • ⅔ šálku kečupu
  • ¼ šálku baleného hnědého cukru
  • 1 a ½ lžičky připravené hořčice

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Lehce vymažte pekáč o rozměrech 23 x 33 cm.
  3. Ve velké míse smíchejte sýr, mléko, ovesné vločky, vejce a sůl.
  4. Vmíchejte mleté hovězí maso, dokud se dobře nespojí.
  5. Ze směsi vytvarujte 8 mini karbanátků.
  6. Vložte je do připravené zapékací misky.
  7. V malé misce smíchejte kečup, hnědý cukr a hořčici.
  8. Dobře promíchejte.
  9. Každou sekanou potřete.
  10. Pečte odkryté 45 minut.
  11. Okamžitý teploměr zapíchnutý do středu by měl ukazovat nejméně 72 °C.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang