Snadný recept na klasickou polévku minestrone

PolévkyZeleninové polévky
minestrone-3

Představujeme vám recept na snadnou verzi klasické italské polévky minestrone. Nechte se okouzlit chutí směsi zeleniny a lahodného vývaru.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Celkem: 65 minut

Ingredience

  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 3/4 šálku nakrájené cibule
  • 3/4 šálku nakrájené mrkve
  • 3/4 hrnku nakrájeného celeru
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 bobkový list
  • 2 větvičky čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1/4 lžičky rozdrcených semínek fenyklu
  • 1 brambora, oloupaná a nakrájená na kousky
  • 2 šálky nakrájeného hlávkového nebo kadeřavého zelí
  • 1 cuketa, nakrájená na kousky
  • 2 středně velká čerstvá zralá rajčata, zbavená jádřinců, oloupaná a nakrájená na kousky
  • 6 šálků kuřecího vývaru (nebo zeleninového vývaru pro vegetariánskou verzi)
  • 1 plechovka cannellini nebo velkých bílých fazolí, scezená
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Parmezán, nastrouhaný na ozdobu

Postup

  1. V hrnci se silným dnem o objemu 4 až 5 litrů rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Přidejte cibuli, mrkev a celer. Vařte, dokud lehce nezhnědne, asi 8 minut. Přidejte česnek a vařte ještě minutu.
  2. Přidejte bobkový list, tymián a fenyklová semínka. Přidejte brambory, zelí, cuketu a rajčata. Přidejte kuřecí vývar.
  3. Přiveďte k varu a snižte teplotu na minimum. Částečně přikryjte a vařte 20 minut, dokud zelenina nezměkne a není uvařená.
  4. Do polévky přidejte fazole a petrželku. Podle chuti osolte a opepřete. Přiveďte k varu a vařte dalších 5 minut. Vyjměte bobkový list a snítky tymiánu.
  5. Podávejte posypané strouhaným parmezánem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang