Zelené chilli je v Coloradu oblíbené a vždycky se líbí návštěvníkům z jiných států. Když zeleninu nejprve opečete, získá tento recept na mile high green chili hlubší chuť. Tento pokrm lze podávat s rýží jako hlavní chod, plněný v enchiladě nebo na bramborách s vejci.

Ingredience

  • 4 čerstvá rajčata – oloupaná a rozpůlená.
  • 3 anaheimské chilli papričky – zbavené semínek a rozpůlené
  • 3 papričky jalapeňos – zbavené semínek a podélně rozpůlené
  • 1 střední cibule, rozpůlená
  • 1 zelená paprika, zbavená semínek a podélně rozpůlená
  • 2 lžíce olivového oleje, rozdělené
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 1,5 kg vepřové plece nakrájené na 1 cm kousky
  • ½ plechovky (355 ml) nebo láhve piva ležáckého typu
  • 2 rajčata, nakrájená na kousky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého oregana
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička chilli
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • 115 g smetanového sýra pokojové teploty

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Rozpůlené rajčata, anaheimské papričky, jalapeños, cibuli a papriku rozložte na plech.
  3. Zeleninu pokapejte 1 lžící olivového oleje a posypte solí.
  4. Zeleninu pečte v předehřáté troubě, dokud se na ní nezačnou objevovat hnědé skvrny, přibližně 30 minut.
  5. Nechte zeleninu vychladnout a poté ji nakrájejte na kousky.
  6. Zbývající 1 lžíci olivového oleje rozehřejte na velké pánvi na prudkém ohni.
  7. Přidejte vepřové maso a smažte ho, dokud nezhnědne, a během pečení ho dochuťte solí a černým pepřem, asi 12 minut.
  8. Vepřové maso přendejte do pomalého hrnce.
  9. Vmíchejte opečenou zeleninu.
  10. Přimíchejte pivo, rajčata, česnek, oregano, petrželku, kmín, chilli a vývar.
  11. Přikryjte a vařte na nízkém stupni, dokud není vepřové maso měkké, 4 až 6 hodin.
  12. Asi 1/2 hodiny před podáváním vložte do misky smetanový sýr a vmíchejte asi 1 lžíci chilli tekutiny, dokud se důkladně nespojí.
  13. Pokračujte v míchání chilli vývaru po lžících, dokud není smetanový sýr téměř tekutý.
  14. Směs smetanového sýra vmíchejte zpět do chilli.

TIP: Pokud dáváte přednost ostřejšímu chilli, ponechte v papričkách Anaheim a jalapeños semínka a blány.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang