Vyzkoušejte toto vydatné zeleninové jídlo k snídani a nastartujte svůj den s pořádnou dávkou vitaminů. Zeleninu můžete obměňovat podle sezóny a vaší chuti.
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 červené cibule
- 1 červená paprika (nebo 1/2 červené a 1/2 oranžové)
- 4 šálky mladé kapusty nebo špenátu
- 1 lžíce nasekané pažitky nebo jiných čerstvých bylinek
- 4 vejce nebo tofu
- ¼ šálku nadrobeného kozího sýra
- ¼ lžičky soli
- Čerstvě mletý černý pepř
- Plátky avokáda na podávání
Postup
- Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky. Papriku nakrájejte na velké kostky.
- Vejce rozklepněte do středně velké mísy a rozšlehejte je. Vmíchejte rozdrobený sýr, čerstvé bylinky, košer sůl a hodně čerstvě mletého pepře.
- Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Když se rozpálí, přidejte cibuli a papriku. Za občasného míchání vařte 3 až 4 minuty, dokud nezměknou a nezačnou hnědnout. Snižte teplotu na minimum.
- Přidejte špetku soli a kapustu nebo špenát. Vařte 30 sekund, dokud nezvadne. Vyjměte a dejte stranou.
- Udržujte teplotu na nízkém stupni a vlijte vejce. Vařte 20 až 30 sekund. Když vejce začnou tuhnout, plochou stěrkou seškrábněte části vajec a za stálého míchání je opatrně vařte, dokud nejsou uvařená, ale stále měkká, asi 1 minutu.
- Přidejte zeleninu zpět na pánev s vejci nebo tofu. Několik vteřin míchejte, dokud se nespojí a neprohřeje a ihned podávejte.