Recept na mexický sýrový dip

OmáčkyOmáčky a dipySýrová omáčka
syrovy_dip

Tento sýrový dip je napodobeninou omáček z mexických restaurací. Je hedvábně hladký i po vychladnutí a pokud je to třeba, dobře se ohřívá.

Ingredience

  • 225 g sýru čedar
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 8 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 cibule
  • 375 g neslazeného kondenzovaného mléka
  • 1 rajče
  • 1/4 lžičky sušené cibule
  • 1/4 lžičky sušeného česneku
  • 1/4 lžičky kmínu
  • 100 g zelených grilovaných paprik
  • 1/4 šálku koriandru
  • 2–3 lžíce mléka
  • sůl

Postup

  1. Sýr a kukuřičný škrob promíchejte.
  2. Rozehřejte máslo a přidejte česnek a cibuli a pomalu restujte dokud cibule nezesklovatí. Přidejte nakrájené rajče a restujte, dokud mírně nezměkne.
  3. Přidejte kondenzované mléko a sýr. Promíchejte a poté přidejte grilované papriky a koření. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí. Podle chuti osolte a vmíchejte koriandr. Vmíchejte mléko nebo vodu pro úpravu konzistence.
  4. Odstavte z ohně. Podávejte dip hned teplý nebo při pokojové teplotě.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang