Tento mexický kukuřičný chléb je chutný a vlhký. Nenechte se zmást ingrediencemi. Tento recept si zamilujete.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 1 hodina
- Celkem: 1 hodina 15 minut
- Počet porcí: 12 porcí
Ingredience na mexický kukuřičný chléb
- 1 hrnek rozpuštěného másla
- 1 šálek bílého cukru
- 4 vejce
- 1 plechovka kukuřice na smetaně
- ½ plechovky nakrájené zelené chilli papričky, okapané
- ½ hrnku nastrouhaného libovolného sýra
- ½ hrnku strouhaného čedaru
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 šálek žluté kukuřičné mouky
- 4 lžičky prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
Postup na mexický kukuřičný chléb
- Předehřejte troubu na 150 °C a vymažte pekáč.
- Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem.
- Po jednom zašlehejte vejce.
- Vmíchejte kukuřici, chilli papričky, sýr a čedar.
- V samostatné míse smíchejte mouku, kukuřičnou mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Moučnou směs přidejte do kukuřičné směsi a míchejte do hladka.
- Těsto nalijte do připravené formy.
- Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu.