Ingredience
- 1 plechovka černých fazolí, propláchnutá a scezená
- 1 plechovka červených fazolí, okapaná
- 1 plechovka fazolí cannellini, okapaná a propláchnutá
- 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
- 1 červená paprika, nakrájená na kousky
- 1 balení mražených kukuřičných zrn
- 1 červená cibule, nakrájená na kousky
- ½ šálku olivového oleje
- ½ šálku červeného vinného octa
- 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce bílého cukru
- 1 lžíce soli
- 1 stroužek rozdrceného česneku
- ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru
- ½ lžíce mletého kmínu
- ½ lžíce mletého černého pepře
- 1 kapka pálivé pepřové omáčky
- ½ čajové lžičky chilli
Postup
- Krok 1 – Ve velké míse smíchejte fazole, papriky, mraženou kukuřici a červenou cibuli.
- Krok 2 – V malé misce vyšlehejte olivový olej, červený vinný ocet, limetkovou šťávu, citronovou šťávu, cukr, sůl, česnek, koriandr, kmín a černý pepř. Podle chuti dochuťte pálivou omáčkou a mletým chilli.
- Krok 3 – Zeleninu přelijte zálivkou z olivového oleje a dobře promíchejte. Důkladně vychlaďte a podávejte za studena.