Jiná variace na lasagne a snadná příprava.
Ingredience
- 450 g extra libového mletého hovězího masa
- 1 plechovka (450 g) smažených fazolí
- 2 lžičky sušeného oregana
- 1 lžička mletého kmínu
- ¾ lžičky česnekového prášku
- 12 suchých nudlí na lasagne
- 2 a ½ šálku vody
- 2 a ½ šálku salsy
- 2 šálky zakysané smetany
- ¾ šálku nasekané zelené cibulky
- 1 plechovka (57 g) nakrájených černých oliv
- 1 šálek rozdrobeného sýra Pepper Jack
Recept je na 12 porcí.
Postup
- Ve velké pánvi opečte mleté hovězí maso na středně vysoké teplotě, dokud rovnoměrně nezhnědne.
- Odsaďte přebytečný tuk.
- Ve velké míse smíchejte vařené hovězí maso, smažené fazole, oregano, kmín a česnekový prášek.
- Na dno zapékací misky o rozměrech 23×33 cm vložte čtyři neuvařené lasagne.
- Na nudle rozprostřete polovinu hovězí směsi.
- Navrch dejte další 4 nevařené nudle a zbývající polovinu hovězí směsi.
- Přikryjte zbylými nudlemi.
- Ve střední misce smíchejte vodu a salsu a vše přelijte.
- Pevně přikryjte fólií. Pečte 1 a 1/2 hodiny při teplotě 175 °C, nebo dokud nudle nezměknou.
- Ve střední míse smíchejte zakysanou smetanu, zelenou cibulku a olivy.
- Lžící přelijte nákyp a posypte rozdrobeným sýrem.
- Vraťte do trouby a pečte dalších 5 až 10 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí.