Tyto mexické hamburgery jsou ty nejlepší, jaké jste kdy jedli.
Ingredience
- 1400 g mletého hovězího masa
- 3 cibule, mleté,
- 1 a ½ šálku strouhanky
- 450 g strouhaného sýra pepperjack
- 4 vejce
- 2 rajčata nakrájená na kousky a scezená šťáva
- 2 svazky koriandru, nasekané
- 1 chilli paprička serrano, mletá
- 3 limetky, odšťavněné
- 5 avokád, oloupaných a zbavených jadérek
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
- 12 hamburgerových housek
- 1 hlávka ledového salátu, nakrájená na kousky a rozdrobená
Recept je na 12 porcí.
Postup
- V míse smíchejte mleté hovězí maso, polovinu cibule, strouhanku, sýr pepperjack a vejce.
- Vytvarujte 12 placiček.
- Smíchejte rajčata, polovinu zbývající cibule, koriandr, polovinu chilli papriček serrano a polovinu limetkové šťávy.
- Dobře promíchejte a vytvořte pico de gallo. Přikryjte a dejte vychladit do chladničky.
- V míse rozmačkejte avokádo, zbývající cibuli, zbývající chilli papričku serrano a zbývající limetkovou šťávu a připravte guacamole. Dochuťte solí a pepřem.
- Rozehřejte pánev na středním plameni a opečte na ní hamburgerové placičky do požadované propečenosti, 3 až 5 minut z každé strany.
- Každý sendvič sestavte tak, že do každé housky vložíte jednu placičku.
- Navrch dejte guacamole, drcený salát a pico de gallo.