Rychlý a snadný recept na mexický salátek či salsu Pico de Gallo, který je skvělým předkrmem nebo doplňkem k večeři. Pro intenzivnější chuť ho před podáváním nechte až 3 hodiny chladit.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Doba vaření: 20 minut
- Počet porcí: 3 šálky
Ingredience
- 6 rajčat nakrájených na kostičky
- 1/2 mleté červené cibule
- 3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 1/2 mleté papričky jalapeňo zbavené semínek
- 1/2 odšťavněné limetky
- 1 mletý stroužek česneku
- špetka česnekového prášku
- špetka mletého kmínu nebo dle chuti
- sůl a mletý černý pepř dle chuti
Postup
- V míse smícháme rajčata, cibuli, koriandr, papričku jalapeňo, limetkovou šťávu, česnek, česnekový prášek, kmín, sůl a pepř.
- Připravenou salsu vložíme do lednice vychladit, pro intezivní chuť alespoň na 3 hodiny.
Tipy
- Pico de Gallo je druh salsy, ale pravděpodobně se bude lišit od té, kterou dostanete v místní mexické restauraci. Obsahuje totiž méně tekutiny než tradiční salsa, používá pouze čerstvé suroviny a nikdy se nemixuje.
- Domácí Pico de Gallo je nejlepší podávat čerstvé, ale pokud ho potřebujete uchovat déle, můžete ho skladovat ve vzduchotěsné nádobě v lednici až 3 dny.
- Podávat můžete Pico de Gallo např. s tortillovými chipsy nebo jako náplň do tacos, quesadilly nebo burritos. Přimíchat ho můžete také do míchaných vajec či španělské rýže.