Recept na mexickou Cremu

Omáčky a dipySmetanová omáčka
Crema

Mexická Crema je zahuštěná smetana, která se používá na tacos a polévky. Je krémová a lehce pikantní a snadno si ji připravíte doma.

Příprava

  • Příprava: 2 dny
  • Vaření: 0 minut
  • Celkem: 2 dny
  • Počet porcí: 1 šálek

Ingredience

  • 1 šálek husté smetany ke šlehání
  • 1 lžíce obyčejného jogurtu
  • 2 lžičky limetkové šťávy
  • ⅛ lžička soli

Postup

  1. V uzavíratelné nádobě smíchejte smetanu a jogurt.
  2. Přikryjte a nechte stát při pokojové teplotě 36 až 48 hodin, dokud krém nezhoustne.
  3. Vmíchejte limetkovou šťávu a sůl.
  4. Ochutnejte a podle potřeby upravte množství limetky.
  5. Mexická Crema vydrží v chladničce až 2 týdny a v chladu bude dále houstnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang