Ingredience
Na těsto:
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce kakaa
Na krém:
- 2 tvarohy
- 2 zakysané smetany
- 1 ztužovač šlehačky
- 4 meruňky na kostičky
- cukr dle chuti
Postup
- Všechny suroviny připravené na těsto smícháme
- Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech nebo pečící papír
- Pečeme na 180 stupňů po dobu 45 minut
- Slabý plát z vrchu seřízneme nebo ještě lépe 3/4 syrového těsta na plech a upečeme a 1/4 těsta upečeme třeba jen ve skleněné misce, protože jí stejně rozdrobíme na vrch
Vše na krém vyšleháme se ztužovačem, vmícháme meruňky a natřeme na upečený korpus. Uhladíme a posypeme rozdrobeným zbylým (seříznutým) těstem. Přimáčkneme a chladne asi 3 hodiny, ideálně 24 hodin, protože pak krém krásně zpevní.
A tip na závěr, co vyzkoušet příště tyto maminčiny recepty na výborné hraběnčiny řezy.