Melasové cookies jsou pikantní, dobře se skladují a dají se zmrazit. Připravíte je za dvě hodiny.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 20 minut
- Přídavný čas: 1 hodina
- Celkem: 1 hodina 50 minut
- Počet porcí: 30
Ingredience
- 1 a ½ šálku bílého cukru, rozděleno
- ¾ šálku margarínu, rozpuštěného
- 1 vejce
- ¼ šálku melasy
- 2 šálky hladké mouky
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého hřebíčku
- ½ lžičky mletého zázvoru
Postup
- Ve středně velké míse smíchejte 1 hrnek cukru, margarín a vejce dohladka.
- Vmíchejte melasu.
- V samostatné středně velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, skořici, sůl, hřebíček a zázvor.
- Přidejte je do směsi s melasou a promíchejte, dokud se dobře nespojí.
- Těsto přikryjte a nechte 1 hodinu chladnout.
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Zatímco se trouba předehřívá, rozválejte těsto na kuličky o průměru 2,5 cm.
- Každou kuličku obalte ve zbývajícím 1/2 šálku bílého cukru a poté ji položte 5 cm od sebe na nevymaštěné plechy na sušenky.
- Pečte po částech v předehřáté troubě, dokud vršky neprasknou, asi 8 až 10 minut.
- Nechte je vychladnout na drátěných mřížkách.