Recept na medové krevety s česnekem

GrilováníHlavní jídlaKrevetyMořské plody
krevety

Hledáte tento týden super rychlou, ale chutnou večeři? Máme ji pro vás. Tyto pikantní krevety vděčí za svou chuť výrazné marinádě z medu, sójové omáčky a česneku, což je hudba pro všechny chuťové pohárky.

Ingredience

  • 1/3 šálku medu
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • volitelně: 1 lžička mletého zázvoru
  • 500 g oloupaných krevet
  • 2 lžičky olivového oleje
  • volitelně na ozdobu: nasekaná zelená cibule

Postup

  1. Med, sójovou omáčku, česnek a zázvor smíchejte v misce. Polovinu použijete na marinádu a polovinu na vaření krevet.
  2. Krevety vložte do velké uzavíratelné nádoby nebo sáčku se zipem. Nalijte na ně 1/2 marinády, protřepejte nebo promíchejte a nechte krevety marinovat v chladničce 15 minut nebo až 12 hodin. Zbytek marinády přikryjte a uložte do chladničky.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte krevety. Krevety z jedné strany opečte do růžova a pak je otočte. Přilijte zbývající marinádu a vše vařte, dokud nejsou krevety propečené.
  4. Krevety podávejte s uvařenou marinádovou omáčkou a ozdobou ze zelené cibulky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang