Hledáte tento týden super rychlou, ale chutnou večeři? Máme ji pro vás. Tyto pikantní krevety vděčí za svou chuť výrazné marinádě z medu, sójové omáčky a česneku, což je hudba pro všechny chuťové pohárky.
Ingredience
- 1/3 šálku medu
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 2 stroužky česneku
- volitelně: 1 lžička mletého zázvoru
- 500 g oloupaných krevet
- 2 lžičky olivového oleje
- volitelně na ozdobu: nasekaná zelená cibule
Postup
- Med, sójovou omáčku, česnek a zázvor smíchejte v misce. Polovinu použijete na marinádu a polovinu na vaření krevet.
- Krevety vložte do velké uzavíratelné nádoby nebo sáčku se zipem. Nalijte na ně 1/2 marinády, protřepejte nebo promíchejte a nechte krevety marinovat v chladničce 15 minut nebo až 12 hodin. Zbytek marinády přikryjte a uložte do chladničky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte krevety. Krevety z jedné strany opečte do růžova a pak je otočte. Přilijte zbývající marinádu a vše vařte, dokud nejsou krevety propečené.
- Krevety podávejte s uvařenou marinádovou omáčkou a ozdobou ze zelené cibulky.