Tento recept na medovou BBQ omáčku se chutí velmi blíží oblíbeným omáčkám z restaurací. Skvěle chutná na kuřecím, hovězím, vepřovém i jiném mase.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 16 porcí
Ingredience
- 1 šálek kečupu
- ½ šálku medu
- ¼ šálku bílého octa
- ¼ šálku melasy
- 1 lžička tekutého kouřového aroma
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- ¼ lžičky papriky
- ¼ lžičky chilli
- ¼ lžičky granulované cibule
- ¼ lžičky granulovaného česneku
- ¼ lžičky pepře
Postup
- Kečup, med, ocet a melasu míchejte v hrnci na mírném ohni dohladka.
- Přidejte tekutý kouř, sůl, černý pepř, papriku, chilli, granulovanou cibuli, granulovaný česnek a pepř.
- Koření vmíchejte do směsi kečupu, snižte teplotu na minimum.
- Vařte do zhoustnutí, asi 20 minut.