Mátová zmrzlina s kousky čokolády – recept

DezertyDezerty, zákusky a poháryPro dětiPro začátečníkySladká jídla

Ingredience

  • 2 šálky mléka
  • 2 šálky tučné smetany
  • 1 šálek cukru
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička extraktu z máty peprné
  • 3 kapky zeleného potravinářského barviva (nepovinné)
  • 1 šálek malých čokoládových vloček

Postup

  • Krok 1 – Ve velké míse smíchejte mléko, smetanu, cukr, sůl, vanilkový extrakt a mátový extrakt, dokud se cukr nerozpustí. Obarvěte podle svých představ zeleným potravinářským barvivem.
  • Krok 2 – Směs nalijte do zmrzlinovače a zmrazte ji podle pokynů výrobce. Asi po 10 minutách mražení přidejte čokoládové lupínky. Po zhoustnutí zmrzliny, asi po 30 minutách, přendejte lžící do nádoby a nechte 2 hodiny zmrazit.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang