Miluju kouzlo nepečeného raw cukroví. Poslední dobou se raw strava stává hitem a velice módní záležitostí, a naprosto oprávněně. Především raw dezery jsou naprosto dokonalé a představují zdravou alternativu sladkostí.
Spojení přirozeně sladkých ingrediencí jakými jsou kešu, ovesné vločky a moruše se zemitým matcha tea je překvapivě naprosto delikátní. Navíc pokud je obalíte v karobu, zaručuju, že nezůstanete u jednoho kousku.
Ingredience
Připravíme si:
- šálek ovesných vloček (cca 80 g)
- šálek kešu ořechů (100 g)
- 1/2 šálku sušené moruše
- matcha tea (1 sáček = 2 g)
- karob na obalení
A jak dál?
Postup přípravy
Kešu ořechy necháme nejprve na několik hodin namočit. Poté slijeme a necháme na ubrousku osušit. Ořechy mají díky namáčení zkřehnou a změknou a lépe se rozmixují, ale především tak probudíme pro tělo velmi prospěšné enzymy.
Když máme ořechy osušené, přesypeme je do mixéru a mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladký krém. Ke konci mixování přidáme k ořechovému krému moruši, kterou jsme si předtím nechali cca půl hodiny změknout v horké vodě. Tuto směs ještě minutu mixujeme, abychom získali ideální konzistence. Moruše v receptu slouží především jako sladidlo, můžete ji tedy nahradit např. jiným sušeným ovocem.
Krém z kešu a moruše už jen přesypeme do mísy s jemně mletými vločkami a společně s matcha práškem vytvoříme kompaktní hmotu, ze které ihned tvoříme kuličky. Já kuličky obalila v karobu, který má příjemnou nasládlou chuť, která se báječně hodí chuti matcha.
Takto připravené kuličky skladujeme ve vzduchotěsně nádobě v lednici.