Tyto dobře ochucené dikobrazí karbanátky v bohaté rajčatové omáčce jsou velice rychlé a chutné.
Ingredience
- 1/2 šálku vody
- 1/3 šálku nakrájené cibule
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky celerové soli
- 1/8 lžičky pepře
- 1/8 lžičky česnekového prášku
- 450 g mletého hovězího masa
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 plechovka (cca 425 g) rajčatové omáčky
- 1 šálek vody
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžičky worcestrové omáčky
Recept je na 4 porce.
Postup
- V míse smíchejte prvních sedm ingrediencí.
- Přidejte hovězí maso a dobře promíchejte.
- Vytvarujte kuličky o průměru 4 cm.
- Na velké pánvi opečte masové kuličky na oleji. Nechte je okapat.
- Smíchejte rajčatovou omáčku, vodu, hnědý cukr a worcestrovou omáčku.
- Nalijte na masové kuličky.
- Snižte teplotu. Přikryjte a vařte 1 hodinu.