Ingredience
- 0,5 kg mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 šálek suché strouhanky
- sůl a pepř podle chuti
- 1 šálek vody
- ½ šálku jablečného octa
- ½ šálku kečupu
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 šálek hnědého cukru
- 2 lžíce sójové omáčky
Postup
- Krok 1 – Ve velké míse smíchejte hovězí maso, vejce, cibuli, strouhanku, sůl a pepř. Vytvarujte kuličky o velikosti asi 3 až 4 cm.
- Krok 2 – Na velké pánvi na středním ohni opečte masové kuličky ze všech stran dohněda.
- Krok 3 – V samostatné středně velké míse smíchejte vodu, ocet, kečup, kukuřičný škrob, cukr a sójovou omáčku. Nalijte na masové kuličky a nechte omáčku zhoustnout. Pokračujte v zahřívání, dokud omáčka nezačne bublat.