masova omacka na spagety

Tato masová omáčka ke špagetám z hovězího masa je šťavnatá a tak sytá. Připravuje se rychle, takže je ideální pro náročné všední večery, a navíc je vhodná do mrazáku.

Tuto masovou omáčku můžete použít také k přípravě těch nejlepších lasagní, nebo ji podávat ke špagetám s kuřecím masem.

Ingredience

  • 450 g mletého hovězího masa, 15 % tuku
  • 1 střední cibule nakrájená nadrobno
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 700 ml rajčatové omáčky
  • 1/4 šálku vody
  • 1 lžička krystalového cukru
  • 340 g špaget, k podávání

Postup

  1. Pánev rozpalte na střední teplotu, přidejte mleté hovězí maso a restujte ho a míchejte stěrkou, dokud nezrůžoví (5 minut).
  2. Přidejte nakrájenou cibuli, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky mletého kmínu a 1/4 lžičky pepře a opékejte, dokud cibule nezměkne.
  3. Přidejte česnek a smažte další 1-2 minuty, dokud se nerozvoní, pak přilijte 1 sklenici rajčatové omáčky, 1/4 šálku vody a 1 lžičku cukru.
  4. Přikryjte a vařte na mírném ohni 20 minut.
  5. Mezitím uvařte špagety v osolené vodě podle návodu na obalu a poté je sceďte. Omáčku podávejte s uvařenými těstovinami.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang