Tato masová omáčka ke špagetám z hovězího masa je šťavnatá a tak sytá. Připravuje se rychle, takže je ideální pro náročné všední večery, a navíc je vhodná do mrazáku.
Tuto masovou omáčku můžete použít také k přípravě těch nejlepších lasagní, nebo ji podávat ke špagetám s kuřecím masem.
Ingredience
- 450 g mletého hovězího masa, 15 % tuku
- 1 střední cibule nakrájená nadrobno
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/4 lžičky černého pepře
- 2 stroužky česneku, mleté
- 700 ml rajčatové omáčky
- 1/4 šálku vody
- 1 lžička krystalového cukru
- 340 g špaget, k podávání
Postup
- Pánev rozpalte na střední teplotu, přidejte mleté hovězí maso a restujte ho a míchejte stěrkou, dokud nezrůžoví (5 minut).
- Přidejte nakrájenou cibuli, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky mletého kmínu a 1/4 lžičky pepře a opékejte, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte česnek a smažte další 1-2 minuty, dokud se nerozvoní, pak přilijte 1 sklenici rajčatové omáčky, 1/4 šálku vody a 1 lžičku cukru.
- Přikryjte a vařte na mírném ohni 20 minut.
- Mezitím uvařte špagety v osolené vodě podle návodu na obalu a poté je sceďte. Omáčku podávejte s uvařenými těstovinami.