Hovězí steak – Recept
Ingredience (pro 4 osoby) 1kg hovězí roštěnásůlolejdrcený kmíngrilovací...
Maso neodmyslitelně patří k různým omáčkám, těstovinám, do určitých typů salátů nebo tako ke grilování.
Mezi velmi oblíbené patří drůběží maso, které je díky svému nízkému obsahu tuku, dietním, což může nabídnout především krůtí nebo kuřecí maso. Naopak kachní nebo husí maso už je tučnější, za to má výraznější chuť a skvěle chutná jen upečené v troubě s knedlíky a zelím.
Na omáčky a na grilování je velmi oblíbené hovězí maso, ze kterého se dá připravit velmi silný hovězí vývar, který je skvělým základem pro svíčkovou, rajskou nebo třeba koprovou omáčku.
Z vepřového masa sa dá například připravit skvělá boloňská omáčka na špagety, hamburgery s různými dipy nebo vepřová panenská svíčková je skvělou volbou na grilování.
Velmi specifickým druhem masa je také jehněčí maso nebo skopové maso, které nemá každý v oblibě, a to díky jeho specifické chuti.
Hovězí steak – Recept
Ingredience (pro 4 osoby) 1kg hovězí roštěnásůlolejdrcený kmíngrilovací...
Špízy s vepřovou krkovicí
Špízy jsou zábavné, mají nekonečné množství variací a vždy je mezi maso možné...
Kuře na celeru – Recept
Ingredience 1 kuře 150 g slaniny 1 větší cibule 1 lžička sladké mleté...
Králík na zelenině se staročeskou bagetou
Budete potřebovat: Staročeská bageta: Zlatavě hnědá řemeslná bageta z neobyčejného...
Slovensko – typická slovenská jídla
Brynza, halušky, langoše, pagáče. Pokrmy, za kterými se jezdí k našim blízkým sousedům....
Islandská kuchyně
První setkání s islandskou kuchyní nebylo zrovna z těch nejchutnějších. Jednalo se sice o...
Thajská kuchyně – recepty
Thajská kuchyně je další z typicky asijských kuchyní. Tudíž není divu, že její základ...
Saláty na mnoho způsobů
Saláty se hodí buď jako příloha k hlavnímu chodu nebo mohou být samy hlavním chodem...
Ďábelská pomazánka na topinky – Recept
Přemýšlíte, co k topinkám? Co takhle vyzkoušet tuto pálivou ďábelskou...
Vepřenky s cibulí
Ingredience 300 g mletého vepřového masa1 žemli1 dl mléka100 g cibulehořčicemletý...
Hovězí carpaccio
Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...
Divoká zvěřina – nejlepší recepty
Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...
Recepty – nadívané hovězí plátky
Ingredience: 4 hovězí plátky,50 g slaniny,olej nebo sádlo Na nádivku: 2 velké...
Recept – zapékaná pohanka se zeleninou a pečeným masem
Ingredience: 3-4 lžíce loupané pohankymražená nebo čerstvá zeleninu1 cibule3 stroužky...
Recept – zdravý knedlík, špenát a maso na česneku
Ingredience na knedlík: 1 pšenično žitná bageta (nebo jiné cereální pečivo)trocha...
Recept – zapékané špagety se sekanou
Ingredience: špagety1 kg sekané3 rajčata3 papriky zelenésůlpepřgrilovací koření,30 dkg...
Kuřecí maso s kapií – Recept
Ingredience 250 g masa bez kostí1 vejce2 lžičky solamylu50 g sterilované kapie2 cibule1...
Krakonošova směs – Recept
Krakonošova směs je oblíbenou variací na vepřové maso na houbách. Naučte se tento...
Kuřecí prsíčka Požarski – Recept
Ingredience 1 kuře s játry200 g mletého telecího masa2 lžičky muškátového květu1...
Hovězí guláš – Recept
Hovězí guláš patří k nejoblíbenějším českým jídlům. Ingredience 900 g...
Ďábelské tousty – Recept
Ingredience 4 krajíce chleba4 krůtí prsapepřsůlčesnekkečuptatarkachilli...
Ďábelské tousty
Ingredience 4 krajíce chleba4 krůtí prsapepř, sůl, česnekkečuptatarkachilli...
Guláš z kance – recept
Zvěřinové pokrmy se těší velké popularitě nejen na podzim. Pokud si i vy chcete doma...
Jadranské topinky I. – recept
Ingredience 200 g vepřové kýtysůl a pepřcibuleplnotučná hořčicekečup4 krajíčky...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang