Maso

Maso neodmyslitelně patří k různým omáčkám, těstovinám, do určitých typů salátů nebo tako ke grilování.

Mezi velmi oblíbené patří drůběží maso, které je díky svému nízkému obsahu tuku, dietním, což může nabídnout především krůtí nebo kuřecí maso. Naopak kachní nebo husí maso už je tučnější, za to má výraznější chuť a skvěle chutná jen upečené v troubě s knedlíky a zelím.

Na omáčky a na grilování je velmi oblíbené hovězí maso, ze kterého se dá připravit velmi silný hovězí vývar, který je skvělým základem pro svíčkovou, rajskou nebo třeba koprovou omáčku.

Z vepřového masa sa dá například připravit skvělá boloňská omáčka na špagety, hamburgery s různými dipy nebo vepřová panenská svíčková je skvělou volbou na grilování.

Velmi specifickým druhem masa je také jehněčí maso nebo skopové maso, které nemá každý v oblibě, a to díky jeho specifické chuti.

Další kategorie

Kuřecí gyros s pitta chlebem – recept

Kuřecí maso na tyto kebaby s řeckým kořením marinujte co nejdéle, aby nasáklo veškerou...

Buffalo Mac and Cheese – recept

Ingredience 1 balení makarónů1 kuře pečené na rožni6 lžic másla6 lžic hladké mouky3...

Chilli con carne – nejlepší recept

Tento skvělý recept na chilli je jedním z nejlepších pokrmů, které můžete podávat...

Gyros sekaná

Připravte si vlastní gyros, který můžete podávat na pita chlebu nebo na rýži basmati se...

Dušený králík s houbami – recept

Hledáte recept na pečeného králíka? Tento vydatný králičí guláš s houbami, sherry a...

Pomalu pečený králík

Skvělá večeře, podávaná s rýží a domácím chlebem nebo bramborovými knedlíky a...

Snadná pečeně z žebírek

Je to snadné a vynikající a nikdy nezůstanou žádné zbytky. Nejlepší žebírka jsou...

Dušené jehněčí kolínko

Jehněčí je mladé a málo tučné maso. Nemělo by chybět například při slavnostním...

Hovězí svíčková glasírovaná v misu s uzenou kaší v jasmínovém čaji a restovaným artičokem

Speciální slavnostní recept z hovězí svíčkové s netradiční uzenou bramborovou...

Krůtí karbanátky s ovčí goudou

Tyhle karbanátky nebo taky burgery, chcete-li, vznikly s původní myšlenkou holandských...

Vysoký roštěnec – recept

Šťavnaté steakové maso s jemnými vláky, vysoká roštěná je prorostlejší než nízká a...

Hovězí steak Fajitas

Klasický mexický recept na fajitas z proužků steaku, cibule a papriky, podávaný horký s...

Opečená žebírka na pánvi – recept

Výborný recept, který vám nezabere déle než 15 minut. Ingredience 1 vykostěný steak...

Bun Bo Nam Bo – recept

Vietnamská kuchyně se pyšní klasikou Bun Bo Nam Bo, která by neměla chybět na talíři...

Kuřecí fajitas – recept

Hurá, kuřecí fajitas! Tak snadné na přípravu a tak rychlé. Postup spočívá v rychlém...

Tacos Carne Asada

příprava: 45 mindoba vaření : 20 minnáročnost: snadné Ingredience 1 kg flank nebo...

Vepřová panenka na grilu v alobalu – recept na grilovanou panenku

Grilování je českým národním sportem, stejně jako pojídání vepřové panenky. Proč...

Tacos v pytlíku – recept, návod

Tyto tacos se skvěle hodí jako večeře na cesty, jídlo k táboráku nebo chutný snack při...

Vepřové řízky s houbami a rajčaty – Recept

Recepty na vepřové maso na houbách v nejrůznějších podobách se těší velké popularitě....

Vepřové řízečky s bramboráčky – Recept

Ingredience 4 řízkymajoránka5 stroužků česnekuvejcesůl, pepřhladká...

Recept – králík po jižansku

Ingredience: 600 g králičího vykostěného masasůlmletá červená paprika1 lžíce hladké...

Recept – králík z Bohutic

Ingredience: 1 celý králík3 petržele3 mrkve3 jablkagrilovací...

Kuřecí rizoto s houbami

Recept – kuřecí rizoto

Ingredience: 1/2 kg kuřecích prsíček2 sáčky rýžemrkevpérkukuřicehrášekpaprikakari...

kaiserky-s-pljeskavicou-1024x589-2552220

Výlety za dobrodružstvím: Kaiserka s pečeným vepřovým

Znáte cibuládu? „Marmeláda“ z karamelizované červené cibule se skvěle hodí k...

© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang