Recept na kančí kýtu – pečenou nebo se šípkovou omáčkou
Po staletí bylo kančí maso pochoutkou, kterou si dopřávala evropská aristokracie. Stále...
Zvěřina je velmi specifickým druhem masa, které bývá tužší, za to méně tučné. Zvěřinové maso je druhem masa, které se dostává na stůl především v podzimních měsících a ze zvířat, které žijí v lesích či na polích.
Obvykle se zvěřinové maso marinuje, špikuje slaninou, bývá pečené na víně nebo s divokým kořením. Známé jsou také různé omáčky, jako je šípková, nebo brusinky či švestková povidla.
Nejkřehčím masem ze zvěřiny je zajisté srnčí maso. Kvalitní zvěřinové maso bývá používáno na minutky a tužší maso je lepší do různých omáček, jako je guláš či k dušení, jako je ragú.
Ze zvěřiny se také hojně připravují i různé pokrmy z vnitřností a především velmi oblíbené paštiky.
Recept na kančí kýtu – pečenou nebo se šípkovou omáčkou
Po staletí bylo kančí maso pochoutkou, kterou si dopřávala evropská aristokracie. Stále...
Recept na Hasenpfeffer
Křehké, aromatické králičí maso v kombinaci se zakysanou smetanou a kořením tvoří...
Recept – srnčí hřbet
Srnčí hřbet, který má přirozeně nízký obsah tuku a kalorií a vysoký obsah bílkovin,...
Recept na nejlepší zvěřinový guláš
Tento recept na skvělý zvěřinový guláš připravíte během dvou...
Domácí zvěřinová paštika ve skleničce
Rok od roku je snazší koupit kus zvěřinového masa i pro rodiny, kde neholdují myslivosti....
Recept na zvěřinovou pečeni v pomalém hrnci
Zvěřinová pečeně v hrnci, pomalu vařená s cibulí, krémovou houbovou polévkou a...
Srnčí svíčková – recept
Svíčková je českou klasikou. Tento recept je od pana Václava Friče (restaurace Na Pekárně...
Recept na jelení sušené maso
Pikantní sušené jelení maso, které si můžete vyrobit doma v troubě. Pokud máte sušičku...
Nejlepší kančí guláš a žebra z divočáka – recept
Zvěřinu si samozřejmě můžete doma připravit kdykoliv, největší popularitě se ovšem...
Srnčí hřbet sous vide v pistáciové krustě
Srnčí hřbet má sice stejně jako například maso jelena či daňka relativně nízký obsah...
Recept – kančí guláš s brusinkami
Brusinky jsou výborným doplňkem k masu všeho druhu, zvěřinu nevyjímaje. Důkazem je tento...
Srnčí guláš po krumlovsku
Zvěřinové guláše se nejen u nás těší opravdu velké oblibě, ať už se jedná o kančí...
Divoká zvěřina – nejlepší recepty
Máte rádi zvěřinu? Zarytí masožrouti asi odkývají, protože to je prostě maso, ale...
Guláš z kance – recept
Zvěřinové pokrmy se těší velké popularitě nejen na podzim. Pokud si i vy chcete doma...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang