Trhané vepřové maso – recept – pomalý hrnec
Trhané vepřové je báječně šťavnaté, tak akorát ostré a přitom se dá servírovat na...
Vepřové maso je jedním z nejvíce využívaných tzv. červených mas na celém světě, především v Asii. Z vepřového masa se navíc připravují také různé uzeniny, jako jsou párky, šunky, slaniny nebo klobásy.
Vepřové maso je také plné vitamínů a minerálů. Nejvíce využívaným způsobem zpracování vepřového masa je pečení, kdy je důležité maso poctivě podlévat, aby se nevysušilo a bylo šťavnaté a z výpeku se pak dá připravit skvělá omáčka. Mezi oblíbené části masa patří vepřová panenka, kýta, bůček či pečeně.
Vepřové maso je nejčastěji připravováno v podobě minutek, jako jsou řízky z kýty nebo medailonky z panenky, které mohou být podávány s hranolkami a domácím dipem. Hojně se z vepřového masa připravují také různé omáčky.
Trhané vepřové maso – recept – pomalý hrnec
Trhané vepřové je báječně šťavnaté, tak akorát ostré a přitom se dá servírovat na...
Bůček pro „velké kluky“, ale nejen pro ně
Suroviny použité v téhle vydatné pochoutce svádějí k tomu servírovat ji přednostně...
Recept – moravský vrabec
Recept na moravského vrabce není vůbec složitý, přičemž se jedná vlastně o recept tzv. z...
Recept – vepřová pečeně
Ingredience: 600 g masa z kýty, plece, krkovice, kolena nebo bůčku30 g sádlavepřové...
Recept – vepřové řízky na majoránce
Ingredience: 4 vepřové řízky50 g slaniny1 cibuleolejsůlpepřmajoránka1 malý rajčatový...
Recept – pečené vepřové v alobale
Ingredience: 400 g vepřové kýtysůl1 lžička hořčicešpetka mletého pepřešpetka...
Recept – vepřové kotlety s Dijonskou hořčicí
Ingredience: vepřové kotlety2 vejce1 lžička oreganasůlpepřdijonská hořčice2 čerstvé...
Ajvar, ljutenica, pljeskavica – recept
Samozřejmě, že nejlépe chutná na chorvatském pobřeží, případně v létě s přáteli u...
Špízy s vepřovou krkovicí
Špízy jsou zábavné, mají nekonečné množství variací a vždy je mezi maso možné...
Korejská kuchyně a jídlo – recepty – bibimbap a další
Korejská kuchyně byla po staletí ovlivňována kuchyní čínskou a japonskou. Oproti čínské...
Kotlety na víně se sýrovou omáčkou
Kotlety na víně se sýrovou omáčkou mohou být vhodným hlavním chodem. Hodí se například...
Vepřová panenka smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami
Vepřová panenka se smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami je nejen chutný hlavní chod...
Ďábelská pomazánka na topinky – Recept
Přemýšlíte, co k topinkám? Co takhle vyzkoušet tuto pálivou ďábelskou...
Vepřenky s cibulí
Ingredience 300 g mletého vepřového masa1 žemli1 dl mléka100 g cibulehořčicemletý...
Recept – zdravý knedlík, špenát a maso na česneku
Ingredience na knedlík: 1 pšenično žitná bageta (nebo jiné cereální pečivo)trocha...
Krakonošova směs – Recept
Krakonošova směs je oblíbenou variací na vepřové maso na houbách. Naučte se tento...
Jadranské topinky I. – recept
Ingredience 200 g vepřové kýtysůl a pepřcibuleplnotučná hořčicekečup4 krajíčky...
Vepřová panenka – plněná
Vepřová panenka je zdaleka nejkvalitnější a nejjemnější kousek vepřového masa. Jedná se...
Recept – jogurtové řízky s bramborem
Ingredience: kuřecí nebo vepřové maso na řízkybílý jogurtjedno...
Krkovice Pečená
Ingredience 800 g vepřové krkovicesůlkmín2 střední cibulevoda Postup Očištěnou...
Vepřové nakládané řízečky – Recept
Ingredience 1 kg vepřové kýty1-2 vejce1 lžíce majoránky1 hlavička česnekusůl,...
Grilované vepřové řízky se sýrem – Recept
Ingredience 4 vepřové řízky4 plátky sýra typu ementál20 g olejetatarská...
Anglický vepřový řízek – Recept
Ingredience 4 plátky z vepřové kýtysůl4 plátky šunky4 vařená vejce4 vejcehladká...
Přírodní vepřový řízek s ořechy – Recept
Ingredience 4 plátky vepřové kýty100 g oleje100 g jader vlašských ořechů150 g cibule1...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang