Vepřové maso

Vepřové maso je jedním z nejvíce využívaných tzv. červených mas na celém světě, především v Asii. Z vepřového masa se navíc připravují také různé uzeniny, jako jsou párky, šunky, slaniny nebo klobásy.

Vepřové maso je také plné vitamínů a minerálů. Nejvíce využívaným způsobem zpracování vepřového masa je pečení, kdy je důležité maso poctivě podlévat, aby se nevysušilo a bylo šťavnaté a z výpeku se pak dá připravit skvělá omáčka. Mezi oblíbené části masa patří vepřová panenka, kýta, bůček či pečeně.

Vepřové maso je nejčastěji připravováno v podobě minutek, jako jsou řízky z kýty nebo medailonky z panenky, které mohou být podávány s hranolkami a domácím dipem. Hojně se z vepřového masa připravují také různé omáčky.

Další kategorie

Trhané vepřové maso – recept – pomalý hrnec

Trhané vepřové je báječně šťavnaté, tak akorát ostré a přitom se dá servírovat na...

Bůček pro „velké kluky“, ale nejen pro ně

Suroviny použité v téhle vydatné pochoutce svádějí k tomu servírovat ji přednostně...

Recept – moravský vrabec

Recept na moravského vrabce není vůbec složitý, přičemž se jedná vlastně o recept tzv. z...

Recept – vepřová pečeně

Ingredience: 600 g masa z kýty, plece, krkovice, kolena nebo bůčku30 g sádlavepřové...

Recept – vepřové řízky na majoránce

Ingredience: 4 vepřové řízky50 g slaniny1 cibuleolejsůlpepřmajoránka1 malý rajčatový...

Recept – pečené vepřové v alobale

Ingredience: 400 g vepřové kýtysůl1 lžička hořčicešpetka mletého pepřešpetka...

Recept – vepřové kotlety s Dijonskou hořčicí

Ingredience: vepřové kotlety2 vejce1 lžička oreganasůlpepřdijonská hořčice2 čerstvé...

Ajvar, ljutenica, pljeskavica – recept

Samozřejmě, že nejlépe chutná na chorvatském pobřeží, případně v létě s přáteli u...

exoticky_kureci_spiz_francouzska_bageta-1024x594-2628610

Špízy s vepřovou krkovicí

Špízy jsou zábavné, mají nekonečné množství variací a vždy je mezi maso možné...

korejská kuchyně

Korejská kuchyně a jídlo – recepty – bibimbap a další

Korejská kuchyně byla po staletí ovlivňována kuchyní čínskou a japonskou. Oproti čínské...

Kotlety na víně se sýrovou omáčkou

Kotlety na víně se sýrovou omáčkou mohou být vhodným hlavním chodem. Hodí se například...

Vepřová panenka smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami

Vepřová panenka se smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami je nejen chutný hlavní chod...

Ďábelská pomazánka na topinky – Recept

Přemýšlíte, co k topinkám? Co takhle vyzkoušet tuto pálivou ďábelskou...

Vepřenky s cibulí

Ingredience 300 g mletého vepřového masa1 žemli1 dl mléka100 g cibulehořčicemletý...

Recept – zdravý knedlík, špenát a maso na česneku

Ingredience na knedlík: 1 pšenično žitná bageta (nebo jiné cereální pečivo)trocha...

Krakonošova směs – Recept

Krakonošova směs je oblíbenou variací na vepřové maso na houbách. Naučte se tento...

Jadranské topinky I. – recept

Ingredience 200 g vepřové kýtysůl a pepřcibuleplnotučná hořčicekečup4 krajíčky...

Vepřová panenka – plněná

Vepřová panenka je zdaleka nejkvalitnější a nejjemnější kousek vepřového masa. Jedná se...

Recept – jogurtové řízky s bramborem

Ingredience: kuřecí nebo vepřové maso na řízkybílý jogurtjedno...

krkovice-4938861

Krkovice Pečená

Ingredience 800 g vepřové krkovicesůlkmín2 střední cibulevoda Postup Očištěnou...

Vepřové nakládané řízečky – Recept

Ingredience 1 kg vepřové kýty1-2 vejce1 lžíce majoránky1 hlavička česnekusůl,...

Grilované vepřové řízky se sýrem – Recept

Ingredience 4 vepřové řízky4 plátky sýra typu ementál20 g olejetatarská...

Anglický vepřový řízek – Recept

Ingredience 4 plátky z vepřové kýtysůl4 plátky šunky4 vařená vejce4 vejcehladká...

Přírodní vepřový řízek s ořechy – Recept

Ingredience 4 plátky vepřové kýty100 g oleje100 g jader vlašských ořechů150 g cibule1...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang