Vepřové maso

Vepřové maso je jedním z nejvíce využívaných tzv. červených mas na celém světě, především v Asii. Z vepřového masa se navíc připravují také různé uzeniny, jako jsou párky, šunky, slaniny nebo klobásy.

Vepřové maso je také plné vitamínů a minerálů. Nejvíce využívaným způsobem zpracování vepřového masa je pečení, kdy je důležité maso poctivě podlévat, aby se nevysušilo a bylo šťavnaté a z výpeku se pak dá připravit skvělá omáčka. Mezi oblíbené části masa patří vepřová panenka, kýta, bůček či pečeně.

Vepřové maso je nejčastěji připravováno v podobě minutek, jako jsou řízky z kýty nebo medailonky z panenky, které mohou být podávány s hranolkami a domácím dipem. Hojně se z vepřového masa připravují také různé omáčky.

Další kategorie

Vepřová panenka se směsí koření – recept

Vepřová panenka může mít mnoho příchutí, ovšem ta se směsí česneku, oregana, kmínu,...

CHIA RAŽENKA S VEPŘOVOU PANENKOU, KRÉMEM S UZENOU PAPRIKOU A GRILOVANOU ZELENINOU

Ingredience na dvě porce: 2 chia raženky½ polévkové lžíce pomazánkového másla½...

Vepřové řízky s houbami a rajčaty – Recept

Recepty na vepřové maso na houbách v nejrůznějších podobách se těší velké popularitě....

Vepřové řízečky s bramboráčky – Recept

Ingredience 4 řízkymajoránka5 stroužků česnekuvejcesůl, pepřhladká...

kaiserky-s-pljeskavicou-1024x589-2552220

Výlety za dobrodružstvím: Kaiserka s pečeným vepřovým

Znáte cibuládu? „Marmeláda“ z karamelizované červené cibule se skvěle hodí k...

raznici-2196714

Cikánské ražniči

Ingredience 600 g pravé svíčkové3 středně velké cibule100 g slaninymletý pepř, sůl,...

Recept – guláš podle Jaroslava Haška

Ingredience: 20 dkg vepřové plece40 dkg hovězí plece15 dkg cibule10 dkg chleba5 dkg sádla5...

Recept – marinované maso na pánvi

Ingredience: maso (kuřecí, vepřové, králičí i rybí filety)vejcečesnekolejsolamyl...

Recept – holandský řízek

Ingredience: 500 g mletého libovějšího bůčku 100 g ementálu, eidamu nebo podobného...

Recept – špagety ála co dům dal

Ingredience: špagety (asi 200 g na osobu)rajský protlak80g vepřové konzervy 1 smetana...

Recept – pečené vepřové koleno na pivu

Ingredience: 1 vepřové kolenosůlpepř1 červená cibule1 svazek petrželky200 ml masového...

Recept – přírodní vepřový řízek

Ingredience: 500 g vepřového masa z kýty nebo vepřové pečeněsůlšpetka mletého...

Vepřová kýta dušená s karotkou – Recept

Ingredience: 600 g vepřové kýty300 g karotky40 g máslamlelý pepřsůl3 zrnka pepře v...

Trhané vepřové s květákovo-parmazánovou kaší

Trhané vepřové je naprosto super jídlo. Je sice pravda, že příprava je trochu více...

Recept – segedínský guláš

Ingredience: 1 kg vepřového bůčku nebo plece4 větší cibule nakrájené nadrobno 2-3...

Recept – vepřo, knedlo, zelo

Ingredience: 1,5 kg vepřové pečeně (karé) bez kosti100 g sádlakmínhovězí...

Recept – pálihuba

Ingredience pro 1 osobu: 1 plátek vepř. kýty10 dkg šunky1 menší cibuletrochu kečupu a...

Recept – maďarská vepřová pečeně

Vepřové maso můžete připravit na spoustu různých způsobů. V dnešním článku si...

Recept – čevabčiči z vepřového masa

Ingredience: 400 g vepřového masa z plece1 houska, mléko½ lžičky soliněkolik stroužků...

Recept – myslivecké roštěnky

Ingredience: ½ kg vepřových roštěnek10 dkg nakládaných kyselých hříbků100ml...

Recept – gurmánská mučkalica

Ingredience: 70 – 80 dkg vepřového masa z kýty4 lžíce oleje1 velká cibulepepřsůl2...

Recept – krkovice

Ingredience: vepřová...

Recept – kari kotlety

Ingredience: vepřové kotletysůlpepřsmetana na šleháníkarimáslo Postup: Kotlety...

Recept – játra se zeleninou

Ingredience: 20 dkg vepřových jater1 menší...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang