Vepřové maso

Vepřové maso je jedním z nejvíce využívaných tzv. červených mas na celém světě, především v Asii. Z vepřového masa se navíc připravují také různé uzeniny, jako jsou párky, šunky, slaniny nebo klobásy.

Vepřové maso je také plné vitamínů a minerálů. Nejvíce využívaným způsobem zpracování vepřového masa je pečení, kdy je důležité maso poctivě podlévat, aby se nevysušilo a bylo šťavnaté a z výpeku se pak dá připravit skvělá omáčka. Mezi oblíbené části masa patří vepřová panenka, kýta, bůček či pečeně.

Vepřové maso je nejčastěji připravováno v podobě minutek, jako jsou řízky z kýty nebo medailonky z panenky, které mohou být podávány s hranolkami a domácím dipem. Hojně se z vepřového masa připravují také různé omáčky.

Další kategorie

Ajvar, ljutenica, pljeskavica – recept

Samozřejmě, že nejlépe chutná na chorvatském pobřeží, případně v létě s přáteli u...

exoticky_kureci_spiz_francouzska_bageta-1024x594-2628610

Špízy s vepřovou krkovicí

Špízy jsou zábavné, mají nekonečné množství variací a vždy je mezi maso možné...

korejská kuchyně

Korejská kuchyně a jídlo – recepty – bibimbap a další

Korejská kuchyně byla po staletí ovlivňována kuchyní čínskou a japonskou. Oproti čínské...

Vepřová panenka smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami

Vepřová panenka se smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami je nejen chutný hlavní chod...

Vepřenky s cibulí

Ingredience 300 g mletého vepřového masa1 žemli1 dl mléka100 g cibulehořčicemletý...

Krakonošova směs – Recept

Krakonošova směs je oblíbenou variací na vepřové maso na houbách. Naučte se tento...

Vepřová panenka – plněná

Vepřová panenka je zdaleka nejkvalitnější a nejjemnější kousek vepřového masa. Jedná se...

krkovice-4938861

Krkovice Pečená

Ingredience 800 g vepřové krkovicesůlkmín2 střední cibulevoda Postup Očištěnou...

Vepřové nakládané řízečky – Recept

Ingredience 1 kg vepřové kýty1-2 vejce1 lžíce majoránky1 hlavička česnekusůl,...

Anglický vepřový řízek – Recept

Ingredience 4 plátky z vepřové kýtysůl4 plátky šunky4 vařená vejce4 vejcehladká...

Přírodní vepřový řízek s ořechy – Recept

Ingredience 4 plátky vepřové kýty100 g oleje100 g jader vlašských ořechů150 g cibule1...

Obrácené řízky – Recept

Ingredience 4 kotlety4 stroučky česneku1-2 vejcestrouhankapepř, sůl2 cibule100 g anglické...

© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang