
Ajvar, ljutenica, pljeskavica – recept
Samozřejmě, že nejlépe chutná na chorvatském pobřeží, případně v létě s přáteli u...
Vepřové maso je jedním z nejvíce využívaných tzv. červených mas na celém světě, především v Asii. Z vepřového masa se navíc připravují také různé uzeniny, jako jsou párky, šunky, slaniny nebo klobásy.
Vepřové maso je také plné vitamínů a minerálů. Nejvíce využívaným způsobem zpracování vepřového masa je pečení, kdy je důležité maso poctivě podlévat, aby se nevysušilo a bylo šťavnaté a z výpeku se pak dá připravit skvělá omáčka. Mezi oblíbené části masa patří vepřová panenka, kýta, bůček či pečeně.
Vepřové maso je nejčastěji připravováno v podobě minutek, jako jsou řízky z kýty nebo medailonky z panenky, které mohou být podávány s hranolkami a domácím dipem. Hojně se z vepřového masa připravují také různé omáčky.
Ajvar, ljutenica, pljeskavica – recept
Samozřejmě, že nejlépe chutná na chorvatském pobřeží, případně v létě s přáteli u...
Špízy s vepřovou krkovicí
Špízy jsou zábavné, mají nekonečné množství variací a vždy je mezi maso možné...
Korejská kuchyně a jídlo – recepty – bibimbap a další
Korejská kuchyně byla po staletí ovlivňována kuchyní čínskou a japonskou. Oproti čínské...
Vepřová panenka smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami
Vepřová panenka se smetanovo-sýrovou omáčkou a švestkami je nejen chutný hlavní chod...
Vepřenky s cibulí
Ingredience 300 g mletého vepřového masa1 žemli1 dl mléka100 g cibulehořčicemletý...
Krakonošova směs – Recept
Krakonošova směs je oblíbenou variací na vepřové maso na houbách. Naučte se tento...
Vepřová panenka – plněná
Vepřová panenka je zdaleka nejkvalitnější a nejjemnější kousek vepřového masa. Jedná se...
Krkovice Pečená
Ingredience 800 g vepřové krkovicesůlkmín2 střední cibulevoda Postup Očištěnou...
Vepřové nakládané řízečky – Recept
Ingredience 1 kg vepřové kýty1-2 vejce1 lžíce majoránky1 hlavička česnekusůl,...
Anglický vepřový řízek – Recept
Ingredience 4 plátky z vepřové kýtysůl4 plátky šunky4 vařená vejce4 vejcehladká...
Přírodní vepřový řízek s ořechy – Recept
Ingredience 4 plátky vepřové kýty100 g oleje100 g jader vlašských ořechů150 g cibule1...
Obrácené řízky – Recept
Ingredience 4 kotlety4 stroučky česneku1-2 vejcestrouhankapepř, sůl2 cibule100 g anglické...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang