
Rychtářský řízek – Recept
Rychtářský řízek je vynikajícím pokrmem, který si může vychutnat celá rodina. Toto...
Vepřové maso je jedním z nejvíce využívaných tzv. červených mas na celém světě, především v Asii. Z vepřového masa se navíc připravují také různé uzeniny, jako jsou párky, šunky, slaniny nebo klobásy.
Vepřové maso je také plné vitamínů a minerálů. Nejvíce využívaným způsobem zpracování vepřového masa je pečení, kdy je důležité maso poctivě podlévat, aby se nevysušilo a bylo šťavnaté a z výpeku se pak dá připravit skvělá omáčka. Mezi oblíbené části masa patří vepřová panenka, kýta, bůček či pečeně.
Vepřové maso je nejčastěji připravováno v podobě minutek, jako jsou řízky z kýty nebo medailonky z panenky, které mohou být podávány s hranolkami a domácím dipem. Hojně se z vepřového masa připravují také různé omáčky.
Rychtářský řízek – Recept
Rychtářský řízek je vynikajícím pokrmem, který si může vychutnat celá rodina. Toto...
Vepřový steak – Recept
Vepřový steak je klasický pokrm, který se připravuje již desítky let. Oblíbili si ho jak...
Recept – vepřová roláda z plece
Vepřová roláda je jednoduchý, ale elegantní pokrm, který se připravuje tak, že se tenký...
Bůček paprikový studený – Recept
Paprikový bůček je pokrm plný chuti a vůně, který jistě potěší milovníky pikantních...
Recept – zapečené špagety
Zapečené špagety jsou oblíbeným jídlem mnoha lidí po celém světě. Tento jednoduchý a...
Zabijačková polévka z tlačenky
Zabijačková polévka je tradiční český pokrm z uzených klobás, jelita, zeleninového...
Čevabčiči z vepřového masa – recept
Čevabčiči (čevapčiči) je pokrm, který je u nás poměrně oblíbený. Často se ovšem...
Masová pomazánka – recept
Masová pomazánka patří k oblíbeným pokrmům v Česku. To není divu, protože je to...
Krumlovský drak – recept
Původu tohoto receptu se asi nedopátráme, ale jedno je jisté, jedná se o pikantní placičky...
Recept na nejlepší plátky z vepřového bůčku
Nic nechutná lépe než křehký vepřový bůček s lepkavou barbecue omáčkou. Grilujte ho,...
Recept na nejlepší vepřový řízek
Německý vepřový řízek je snadný recept, který se skvěle hodí pro náročné všední...
Pečená vepřová krkovice – recept a tipy, co uvařit
Vepřová krkovice má trochu vyšší obsah tuku, ale právě díky tomu je velmi chutná a...
Boloňské špagety – s pravou boloňskou omáčkou – recept
Pravá boloňská omáčka se připravuje až 2,5 hodiny, takže je potřeb naplánovat si...
Vepřo, knedlo, zelo – recept
V českých kuchyních neexistuje větší klasika. Zároveň si tento poklad nelze dát nikde...
Nejlepší pravý segedínský guláš – recept
Čas od času přijde chvíle na pořádný guláš. Za ten segedínský mohou být Češi...
Vepřový guláš – nejlepší recept
Nic nepotěší tak, jako dobrý guláš z vepřového masa. Varianta s vepřovým masem výrazně...
Pštrosí vejce – recept
Když se řekne „pštrosí vejce“, většině lidí se zřejmě vybaví velké, živinami...
Vepřová pečeně – nejlepší recept
Voňavá vepřová pečeně patří k nejlepším jídlům, které lze nabídnout hostům....
Mexický guláš – nejlepší recept
Ačkoliv guláš není typicky mexické jídlo, ujal se výraz „mexický guláš“ pro směs...
Recept na kuličky z vepřového masa
Tyto šťavnaté kuličky z vepřového masa si zamilujete. Příprava je rychlá a snadno je...
Recept na plněnou vepřovou panenku
Šťavnatá plněná vepřová panenka se žampiony a slaninou. Tato vepřová roláda vypadá...
Recept na pečený vepřový bůček
Takto upečený bůček je šťavnatý a má neuvěřitelně křupavou kůrku, která vás...
Recept na grilovaná vepřová žebírka
Tenhle recept sice zabere delší čas, ovšem výsledek vás ohromí. Servírujte s oblíbenou...
Vepřové maso Char Siu (čínské vepřové maso na grilu) – recept
Lepkavé, karmínově červené vepřové maso Char Siu - přesně takové, jaké dostanete v...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang