Vepřové maso

Vepřové maso je jedním z nejvíce využívaných tzv. červených mas na celém světě, především v Asii. Z vepřového masa se navíc připravují také různé uzeniny, jako jsou párky, šunky, slaniny nebo klobásy.

Vepřové maso je také plné vitamínů a minerálů. Nejvíce využívaným způsobem zpracování vepřového masa je pečení, kdy je důležité maso poctivě podlévat, aby se nevysušilo a bylo šťavnaté a z výpeku se pak dá připravit skvělá omáčka. Mezi oblíbené části masa patří vepřová panenka, kýta, bůček či pečeně.

Vepřové maso je nejčastěji připravováno v podobě minutek, jako jsou řízky z kýty nebo medailonky z panenky, které mohou být podávány s hranolkami a domácím dipem. Hojně se z vepřového masa připravují také různé omáčky.

Další kategorie

Klobásy Wonton Stars

Recept na klobásy Wonton Stars

Tyto efektně vypadající předkrmy jsou ideální pro pohoštění velkých skupin. Roztomilé...

Recept na mile high green chili

Zelené chilli je v Coloradu oblíbené a vždycky se líbí návštěvníkům z jiných států....

Recept – vepřový guláš

Vepřový guláš je tradiční a lahodný pokrm, který pochází z české a středoevropské...

carnitas-recept

Recept na mexické Carnitas v pomalém hrnci

Milujete mexickou kuchyni? Pak si jistě pochutnáte na těchto lahodných Carnitas, které...

Vepřová roláda

Recept – vepřová roláda

Vepřová roláda je lahodný pokrm, který kombinuje šťavnatou vepřovou panenku s aromatickou...

Rychtářský řízek – Recept

Rychtářský řízek je vynikajícím pokrmem, který si může vychutnat celá rodina. Toto...

Vepřový steak – Recept

Vepřový steak je klasický pokrm, který se připravuje již desítky let. Oblíbili si ho jak...

Recept – vepřová roláda z plece

Vepřová roláda je jednoduchý, ale elegantní pokrm, který se připravuje tak, že se tenký...

Bůček paprikový studený – Recept

Paprikový bůček je pokrm plný chuti a vůně, který jistě potěší milovníky pikantních...

Recept – zapečené špagety

Zapečené špagety jsou oblíbeným jídlem mnoha lidí po celém světě. Tento jednoduchý a...

Zabijačková polévka z tlačenky

Zabijačková polévka je tradiční český pokrm z uzených klobás, jelita, zeleninového...

Čevabčiči z vepřového masa – recept

Čevabčiči (čevapčiči) je pokrm, který je u nás poměrně oblíbený. Často se ovšem...

Masová pomazánka – recept

Masová pomazánka patří k oblíbeným pokrmům v Česku. To není divu, protože je to...

Krumlovský drak – recept

Původu tohoto receptu se asi nedopátráme, ale jedno je jisté, jedná se o pikantní placičky...

Masové kuličky

Recept na nejlepší šunkové kuličky

Pokud máte rádi sladkou chuť, bude se vám líbit. Karbanátky budou po upečení díky...

Plátky z vepřového bůčku

Recept na nejlepší plátky z vepřového bůčku

Nic nechutná lépe než křehký vepřový bůček s lepkavou barbecue omáčkou. Grilujte ho,...

Nejlepší vepřový řízek

Recept na nejlepší vepřový řízek

Německý vepřový řízek je snadný recept, který se skvěle hodí pro náročné všední...

veprova_krkovice_titul

Pečená vepřová krkovice – recept a tipy, co uvařit

Vepřová krkovice má trochu vyšší obsah tuku, ale právě díky tomu je velmi chutná a...

Boloňské špagety

Boloňské špagety – s pravou boloňskou omáčkou – recept

Pravá boloňská omáčka se připravuje až 2,5 hodiny, takže je potřeb naplánovat si...

vepřo knedlo zelo

Vepřo, knedlo, zelo – recept

V českých kuchyních neexistuje větší klasika. Zároveň si tento poklad nelze dát nikde...

Nejlepší pravý segedínský guláš – recept

Čas od času přijde chvíle na pořádný guláš. Za ten segedínský mohou být Češi...

vepřový guláš

Vepřový guláš – nejlepší recept

Nic nepotěší tak, jako dobrý guláš z vepřového masa. Varianta s vepřovým masem výrazně...

Pštrosí vejce – recept

Když se řekne „pštrosí vejce“, většině lidí se zřejmě vybaví velké, živinami...

Vepřová pečeně – nejlepší recept

Voňavá vepřová pečeně patří k nejlepším jídlům, které lze nabídnout hostům....

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang