Vepřové maso

Vepřové maso je jedním z nejvíce využívaných tzv. červených mas na celém světě, především v Asii. Z vepřového masa se navíc připravují také různé uzeniny, jako jsou párky, šunky, slaniny nebo klobásy.

Vepřové maso je také plné vitamínů a minerálů. Nejvíce využívaným způsobem zpracování vepřového masa je pečení, kdy je důležité maso poctivě podlévat, aby se nevysušilo a bylo šťavnaté a z výpeku se pak dá připravit skvělá omáčka. Mezi oblíbené části masa patří vepřová panenka, kýta, bůček či pečeně.

Vepřové maso je nejčastěji připravováno v podobě minutek, jako jsou řízky z kýty nebo medailonky z panenky, které mohou být podávány s hranolkami a domácím dipem. Hojně se z vepřového masa připravují také různé omáčky.

Další kategorie

Super rychlá večeře? Recept na kotlety pod peřinou jsou skvělá volba

Vepřové kotlety jsou chutným a snadno připravitelným jídlem, které si může vychutnat...

omacka-z-vypeku-2

Jednoduchý recept na omáčku z výpeku

Po opečení nebo restování masa na pánvi vznikne tzv. výpek, což je šťáva z výpeku...

Domácí ďábelské tousty

Domácí ďábelské tousty – recept

Žádné stanování se bez nich neobešlo. Domácí ďábelské tousty připravované z krajíce...

marinovany-steak

Recept na skvělou marinádu na vepřové maso

Připravte si skvělou marinádu na vepřové maso, díky které bude vaše vepřové maso extra...

Lahodná masíčka neboli rillettes

Konzervované maso je již po staletí základní potravinou, která lidem umožňuje vychutnat si...

Segedínský guláš – recept

Maďarská kuchyně je proslulá svými bohatými a rozmanitými chutěmi a její historie je...

Recept na masový koláč

Masový koláč je lahodný pokrm, který potěší všechny milovníky masa a pečení. Tato...

Gulášová polévka

Gulášová polévka je jednou z nejoblíbenějších polévek u nás. V tomto receptu se...

texaske-veprove-9586121

Texaské vepřové v pomalém hrnci – recept

V dnešní uspěchané době je někdy těžké najít čas na přípravu chutného jídla....

Dušené vepřové líčko

Dušená vepřová líčka jsou lahodným pokrmem, kterým dokážete okouzlit své chuťové...

veprova-zebirka-po-venkovsku

Recept na vepřová žebírka po venkovsku

Vepřová žebra v troubě jsou oblíbeným pokrmem, kterým si můžete dopřát lahodnou a...

pecene-kotlety-s-bramborami

Recept na jednoduché marinované grilované vepřové kotlety

Marinované grilované vepřové kotlety jsou lahodnou specialitou, která spojuje bohatou chuť...

Masové hašé

Recept – masové hašé

Položili jste si někdy otázku: "Co je to vlastně masové hašé?" Hašé je směs potravin,...

Vepřové řízky s hruškami – Recept

Smažený řízek je velmi oblíbeným pokrmem. Jeho jedinečná kombinace křupavé vnější...

Vepřová panenka zabalená ve slanině v troubě – recept

Jedním z oblíbených pokrmů mezi milovníky masa je vepřová panenka se slaninou v troubě....

Zapečená kotleta se sýrem a šlehačkou

Vepřová kotleta patří k nejoblíbenějším kouskům masa. Až na tukový okraj je maso...

tradicni-francouzsky-cassoulet-1335804

Jak připravit tradiční francouzský Cassoulet – recept

Cassoulet, vydatný dušený pokrm z klobásy, konfitovaného masa (obvykle kachního),...

proste-skvele-veprove-pomazani-6452313

Vepřové pomazání – recept

Jedná se o skvělé a jednoduché vepřové pomazání, kterým lze ochutit jakoukoli vepřovou...

Vepřové tacos s ananasovou salsou

Recept na vepřové tacos s ananasovou salsou

Vepřové maso na tyto tacos z vepřového masa vložte ráno do pomalého hrnce a k večeři...

cinske-knedlicky-s-veprovym-masem-1146913

Recept na čínské knedlíčky s vepřovým masem

Tyto tradiční smažené vepřové knedlíčky najdete v každém čínském obchůdku, ale díky...

Jednoduché ragú

Recept na jednoduché ragú

Masová, česneková dobrota, není nic jednoduššího a chutnějšího než toto jednoduché...

Veprova licka na rozmarynu

Recept na šťavnaté pečené vepřové kotlety

Po rychlém opečení a následném 10minutovém pečení v troubě o teplotě 200 °C jsou...

Recept na pomalé vaření Carnitas

Tento recept na carnitas v pomalém hrnci se snadno připravuje a je skvělou náplní do tacos a...

Recept na vepřové kotlety s jablky a skořicí

Tento recept se rychle stane stálicí ve vašem jídelníčku. Navíc vše připravíte v jedné...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang