Uzeniny

Léto, oheň, teplo a dozlatova opečený špekáček, kdo by odolal? Nejen špekáčky ovšem patří mezi uzeniny, které nejsou dle výživových poradců těmi nejzdravějšími potravinami.

Oblíbenými jsou také párky a různé salámy, které se skvěle hodí k obloženým mísám do studené kuchyně. Veškeré uzeniny jsou také skvělou volbou pro ozdobení chlebíčků, jednohubek či do různých pochoutkových salátů.

Z uzenin se také dělají skvělé uzeninové pomazánky.

Další kategorie

Recept – bramborová paštika

Ingredience: 6 vařených brambor ve slupce3 lžíce krupice1,5 dcl vody5 vajec4 stroužky...

Recept – bosáky

Ingredience: 5 velkých brambor5 rohlíků1 vejce5 lžic polohrubé moukysůlkysané...

Pangasius ve slanince

Ingredience 4 porce pangasia8 plátků anglické slaniny4 stroužky česneku1 cibulehladká...

Kuřecí jehly – Recept

Ingredience 400 g kuřecího masa bez kostí12 malých hlaviček hub1 párek1 paprika60 g...

Vepřová panenka – plněná

Vepřová panenka je zdaleka nejkvalitnější a nejjemnější kousek vepřového masa. Jedná se...

Moravská roštěná

Připravte si z hovězí roštěné moravskou klasiku. Ingredience: 65 dkg zadního...

Recept – kapustové karbanátky

Ingredience: 1 kapusta250 g mletého masa nebo 200 g měkkého salámu2 vejce50 g slaniny1...

Těstovinový nákyp

Ingredience: 25 dkg uvařených těstovin25 dkg tvarohu15 dkg anglické slaniny15 dkg zakysané...

Recept – bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím

Ingredience: 1 sáček bramborových knedlíků v prášku 2 menší vařené brambory ve...

Recept – kapusta zapečená s krůtím masem po maďarsku

Ingredience: 750 g kapusty150 g krůtího masa50 g anglické slaniny100 g vařeného uzeného...

Recept – kuře á la bažant

Ingredience: 1 kuře 2 lžíce másla 2 lžíce oleje 100 g slaniny 1 cibule 1...

Pečená telecí kýta

Ingredience: 1 kg telecí kýty 1 cibule 15 dkg másla 20 dkg slaniny 250 ml...

Hovězí roláda Eurobak

Ingredience hovězí roštěnecmleté masovejceslaninastrouhankaškrobčesneksůl a...

Guláš bramborový – Recept

Ingredience 1 kg brambor5 dkg sádla1 cibulelžíce mleté papriky1 lžíce...

Hubník – Recept

Ingredience 5 housek (1 rohlík na jednu osobu)čerstvé houbymlékocibulekousek salámu...

Jednohubky ze sedmizrnného rohlíku s křepelčími vajíčky

Malá křepelčí vajíčka jsou ideální ke zdobení jednohubek. Mají tu správnou velikost,...

Anglický vepřový řízek – Recept

Ingredience 4 plátky z vepřové kýtysůl4 plátky šunky4 vařená vejce4 vejcehladká...

Bůček studený – Recept

Ingredience 1 kg bůčku12 stroužků česneku5 bobkových listů5 nových...

Bůčková roláda – Recept

Ingredience 1,3 kg vykostěného bůčkusůl2 vejce20 dkg sterilovaných...

Zelňačka (bílá) – Recept

Ingredience bílé kysané zelíbramborypárky (nebo klobása)olej,cibulemouka (na cibulovou...

Zelná polévka s jablky – Recept

Ingredience 500 g kysaného zelí2 cibule50 g anglické slaniny1 lžíce oleje1 l masového...

Zelňačka – světlá – recept

Ingredience 400 g kysaného zelí1 velká cibule250 ml sladké smetany200 g zakysané smetany3...

Obrácené řízky – Recept

Ingredience 4 kotlety4 stroučky česneku1-2 vejcestrouhankapepř, sůl2 cibule100 g anglické...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang