Recept – bramborová paštika
Ingredience: 6 vařených brambor ve slupce3 lžíce krupice1,5 dcl vody5 vajec4 stroužky...
Léto, oheň, teplo a dozlatova opečený špekáček, kdo by odolal? Nejen špekáčky ovšem patří mezi uzeniny, které nejsou dle výživových poradců těmi nejzdravějšími potravinami.
Oblíbenými jsou také párky a různé salámy, které se skvěle hodí k obloženým mísám do studené kuchyně. Veškeré uzeniny jsou také skvělou volbou pro ozdobení chlebíčků, jednohubek či do různých pochoutkových salátů.
Z uzenin se také dělají skvělé uzeninové pomazánky.
Recept – bramborová paštika
Ingredience: 6 vařených brambor ve slupce3 lžíce krupice1,5 dcl vody5 vajec4 stroužky...
Recept – bosáky
Ingredience: 5 velkých brambor5 rohlíků1 vejce5 lžic polohrubé moukysůlkysané...
Pangasius ve slanince
Ingredience 4 porce pangasia8 plátků anglické slaniny4 stroužky česneku1 cibulehladká...
Kuřecí jehly – Recept
Ingredience 400 g kuřecího masa bez kostí12 malých hlaviček hub1 párek1 paprika60 g...
Vepřová panenka – plněná
Vepřová panenka je zdaleka nejkvalitnější a nejjemnější kousek vepřového masa. Jedná se...
Moravská roštěná
Připravte si z hovězí roštěné moravskou klasiku. Ingredience: 65 dkg zadního...
Recept – kapustové karbanátky
Ingredience: 1 kapusta250 g mletého masa nebo 200 g měkkého salámu2 vejce50 g slaniny1...
Těstovinový nákyp
Ingredience: 25 dkg uvařených těstovin25 dkg tvarohu15 dkg anglické slaniny15 dkg zakysané...
Recept – bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím
Ingredience: 1 sáček bramborových knedlíků v prášku 2 menší vařené brambory ve...
Recept – kapusta zapečená s krůtím masem po maďarsku
Ingredience: 750 g kapusty150 g krůtího masa50 g anglické slaniny100 g vařeného uzeného...
Recept – kuře á la bažant
Ingredience: 1 kuře 2 lžíce másla 2 lžíce oleje 100 g slaniny 1 cibule 1...
Pečená telecí kýta
Ingredience: 1 kg telecí kýty 1 cibule 15 dkg másla 20 dkg slaniny 250 ml...
Hovězí roláda Eurobak
Ingredience hovězí roštěnecmleté masovejceslaninastrouhankaškrobčesneksůl a...
Guláš bramborový – Recept
Ingredience 1 kg brambor5 dkg sádla1 cibulelžíce mleté papriky1 lžíce...
Hubník – Recept
Ingredience 5 housek (1 rohlík na jednu osobu)čerstvé houbymlékocibulekousek salámu...
Jednohubky ze sedmizrnného rohlíku s křepelčími vajíčky
Malá křepelčí vajíčka jsou ideální ke zdobení jednohubek. Mají tu správnou velikost,...
Anglický vepřový řízek – Recept
Ingredience 4 plátky z vepřové kýtysůl4 plátky šunky4 vařená vejce4 vejcehladká...
Bůček studený – Recept
Ingredience 1 kg bůčku12 stroužků česneku5 bobkových listů5 nových...
Bůčková roláda – Recept
Ingredience 1,3 kg vykostěného bůčkusůl2 vejce20 dkg sterilovaných...
Zelňačka (bílá) – Recept
Ingredience bílé kysané zelíbramborypárky (nebo klobása)olej,cibulemouka (na cibulovou...
Zelná polévka s jablky – Recept
Ingredience 500 g kysaného zelí2 cibule50 g anglické slaniny1 lžíce oleje1 l masového...
Zelňačka – světlá – recept
Ingredience 400 g kysaného zelí1 velká cibule250 ml sladké smetany200 g zakysané smetany3...
Obrácené řízky – Recept
Ingredience 4 kotlety4 stroučky česneku1-2 vejcestrouhankapepř, sůl2 cibule100 g anglické...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang