Uzeniny

Léto, oheň, teplo a dozlatova opečený špekáček, kdo by odolal? Nejen špekáčky ovšem patří mezi uzeniny, které nejsou dle výživových poradců těmi nejzdravějšími potravinami.

Oblíbenými jsou také párky a různé salámy, které se skvěle hodí k obloženým mísám do studené kuchyně. Veškeré uzeniny jsou také skvělou volbou pro ozdobení chlebíčků, jednohubek či do různých pochoutkových salátů.

Z uzenin se také dělají skvělé uzeninové pomazánky.

Další kategorie

Bramborový guláš s kabanosem

Ingredience: 800 – 1000 g kabanosu4 velké oloupané brambory nakrájené na kostičky1...

Houbový guláš se salámem

Ingredience: 800 g čerstvých hub nakrájených na větší kousky300 g měkkého salámu...

Recept – fazolový guláš

Ingredience: 500 g bílých fazolí400 g uzeniny nakrájené na kostičky200 ml smetany3-4...

Italské antipasti – nejlepší italská specialita

Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...

Letní špekáčkový foodstyling

Letní večery jsou stejně hezčí venku u ohně než v kuchyni a svůj špekáček si každé...

exoticky_kureci_spiz_francouzska_bageta-1024x594-2628610

Špízy s vepřovou krkovicí

Špízy jsou zábavné, mají nekonečné množství variací a vždy je mezi maso možné...

Kuře na celeru – Recept

Ingredience 1 kuře 150 g slaniny 1 větší cibule 1 lžička sladké mleté...

Banh mi hotdog v domácí housce

Posledních pár dní mě pronásleduje neskutečná chuť na párky (čtete správně - na...

Celozrnná pizza

Život skoro-třicetiletého studenta není jednoduchý. Ba dokonce je těžký, až osamělý....

Sýrová roláda

Sýrová roláda je skvělou alternativou ke sladkým pokrmům, které se často připravují k...

mamma-bruschetta-4488784

10 bruschetových variací

Zde jsou oblíbené italské kombinace známé bruschety. Základ je stále stejný –...

4229820_kornbageta_4591_200_mm-300x189-8811498

Kanapky z celozrnné bagety s dýňovým pyré

Celozrnná bageta se záparou. Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné mouky, díky...

vietnamska_bageta-1024x683-1905090

Plněná bageta – recept

Plněné bagety vypadají na první pohled jako něco mezi Babicou a Hruškou, nenechte se ale...

retro_kaiserka-_se_smazenym_salamem_-1024x695-6843724

V „starých dobrých časech“ vařili i muži

Kaiserka s mákem hraje hlavní roi tohoto receptu. Je to světlé pšeničné pečivo s měkkou...

Recept – bůček na studeno

Ingredience: 1 kg libového bůčku1 lžička soli2 paličky česneku1 cibule½ lžičky...

Recepty – nadívané hovězí plátky

Ingredience: 4 hovězí plátky,50 g slaniny,olej nebo sádlo Na nádivku: 2 velké...

Recept – zapékané fleky s tvarohem

Ingredience: 4 vejce60 dkg hladké mouky20 dkg slaniny1/2 kg tvarohuzakysaná...

Filé z kapra v sýrovém těstíčku – Recept

Ingredience 60 dkg kaprasůlmletý pepř1 vejce1 sklenička mlékahrubá moukatvrdý...

lososová polévka

Hajducká polévka – recept

Ingredience 5 brambor2 krajíce chleba1 malá cibule1 klobása1/2 Masoxujarní...

4295383_multicerealni_chleb_4634_200_mm-300x168-8689660

Chlebová polévka se slaninou – recept

Ingredience 20 dkg chleba (i s kůrkou) 15 dkg slaniny 2 dl smetany 2 kostičky...

Jednoduché topinky – recept

Ingredience 10 dkg salámu (jakéhokoliv)8 krajíců chleba na topinky16 plátků sýra4...

Boršč – recept

Ingredience 20 dkg hovězího masa 1 klobása 10 dkg červené řepy, může být i...

vonava_plnena_sekana-1024x720-6433038

Chlebíčková sekaná – recept

Ingredience 400 g mletého masa100 g prorostlé slaniny1/8 litru mléka2 vejce2 lžíce hladké...

Recept – bramboroví ježci

Ingredience: oválné menší bramboryanglická slanina / uzenésádlosůlgrilovací...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang