Uzené maso

Uzené maso je velmi specifické, a to především díky své chuti. Nejoblíbenějším druhem je vepřové maso, avšak oblíbené jsou také uzená kuřata či uzené ryby, jako je především makrela.

Uzené maso je také oblíbené i do polévek, které se nejvíce využívají s rýží, jako zahušťovadlem. Uzené maso bývá podáváno nejčastěji s bramborovými knedlíky a zelím či špenátem a oblíbené je také na Nový rok, kdy je doplněné o čočku a vejce.

Další kategorie

halušky

Halušky se zelím a uzeným masem

Halušky se zelím a uzeným masem jsou typický pokrmem slovenské kuchyně. Svou oblibu si...

Kramfleky – Recept

Brambory jsou levné, hojné a snadno skladovatelné, což z nich činí základní surovinu pro...

4201604_croissant_se_syrem_2426_200_mm-1-300x198-4272562

Pěna z uzeného masa s multicereálním croissantem

Není sice z nejfotogeničtějších, to ale spraví pár kyselých okurek nebo něco...

krocan-z-udirny

Recept na krocana z udírny

Naučte se udit krocana podle tohoto skvělého receptu. Je téměř nemožné připravit velkého...

Recept – zapékaný květák

Ingredience: 1 květák3 rajčata200 g uzeného drůbežího masa150 g strouhaného sýra¼ l...

Recept na trhané uzené vepřové maso

Tento recept na uzené vepřové maso je správným způsobem uzení vepřové plece s...

francouzske brambory

Pravé francouzské brambory – nejlepší recept

Francouzské brambory vděčí za svůj prapůvod zemi galského kohouta, ovšem pouto s Francií...

Recept – kysané zelí zapečené s uzeným bůčkem

Ingredience: 500 g kyselého zelí200 g uzeného bůčku4 plátky šunky60 g oleje1 mrkev1...

Recept – francouzské brambory

Ingredience: 1 kg brambor200 – 250 g uzeného masa, salámu, špekáčků nebo točeného...

Recept – bosáky

Ingredience: 5 velkých brambor5 rohlíků1 vejce5 lžic polohrubé moukysůlkysané...

Recept – bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím

Ingredience: 1 sáček bramborových knedlíků v prášku 2 menší vařené brambory ve...

Recept – kapusta zapečená s krůtím masem po maďarsku

Ingredience: 750 g kapusty150 g krůtího masa50 g anglické slaniny100 g vařeného uzeného...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang