Telecí maso

Když se řekne telecí maso, každý si zajisté jako první vybaví telecí řízek podávaný s bramborami či s bramborovou kaší. Telecí maso je jedinečné díky své křehkosti a jemné chuti. Před tepelným zpracováním se může doplnit bylinkami, slaninou, houbami nebo rajčaty. K telecímu masu se skvěle hodí i sýry, a to zejména parmezán.

Pro přípravu řízků, medailonků či steaků je nejlepší sáhnout po telecí kýtě. Telecí maso se skvěle hodí i na grilování a může se podávat například s grilovanou zeleninou a sýrovým dipem.

Pro klasický nedělní oběd je možné zvolit telecí pečeni, která se dá upéct vcelku, a to klidně na divoko s vínem a různými bylinkami a kořením. Z telecího masa je také možné připravit i skvělý telecí guláš. A v neposlední řadě se nesmí opomenout nejznámější italský recept na telecí ossobuco.

Pro pokrmy z vnitřností se využívají telecí játra, ledvinky a srdce nebo mozeček.

Další kategorie

© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang