
Recept na jehněčí kotlety
Jehněčí maso patří mezi jedny z nejstarších masných pokrmů, které lidstvo zná. S...
Jehnečí maso pochází z mladých ovcí, obvykle do 6 měsíců. Tento druh masa je velmi jemný a téměř bez obsahu tuků, avšak najdou se i tací, kteří jehněčí maso nejedí kvůli jeho specifickému aroma.
Jehnečí maso je specifické pro oblast Balkánu, Indie, Blízkého a Středního východu, v České republice se peče jehnečí maso spíše na Velikonoce.
Z jehněčího masa se dá připravit mnoho lahodných receptů. Jehněčí hřbet v marinádě se výborně hodí na grilování, naopak jehněčí žebra jsou velmi jednoduchá na přípravu. Z jehněčího masa je také možné udělat výtečný guláš či sekanou. A v neposlední řadě může být maso použito na řízky nebo různé jiné minutky.
Recept na jehněčí kotlety
Jehněčí maso patří mezi jedny z nejstarších masných pokrmů, které lidstvo zná. S...
Výborný recept na játra s cibulí
Tento recept na játra s cibulí potěší milovníky jater. Křehká telecí játra rychle...
Recept na jednoduché ragú
Masová, česneková dobrota, není nic jednoduššího a chutnějšího než toto jednoduché...
Recept na nejlepší dušené jehněčí maso
Tento recept na dušené jehněčí je jednoduchý a díky dlouhému dušení v troubě se...
Recept na jehněčí kýtu v pomalém hrnci
Uvařte jehněčí kýtu v pomalém hrnci a odměnou vám bude křehké maso, které se rozplývá...
Recept na rozmarýnem dušené jehněčí kolínka
Recept na křehké jehněčí kolínko pomalu dušené s čerstvým rozmarýnem, česnekem,...
Recept na Pide – turecký plochý chléb
Mimo Turecko je těžké sehnat skvělé pide. I v mnoha tureckých podnicích je to oříšek....
Pravý řecký gyros – nejlepší domácí recept
Gyros je oblíbenou pochoutkou v restauracích i v pobočkách rychlého občerstvení. Perfektní...
Recept na doner kebab
Připravte si vlastní verzi tohoto oblíbeného jídla s chilli a česnekovou omáčkou. Domácí...
Pomalu pečené jehněčí na červeném víně – recept
Díky tomuto receptu si doma snadno připravíte pomalu pečené jehněčí na červeném víně...
Pomalu pečené jehněčí stehno – recept
Tato pomalu pečená jehněčí kýta posune vaši příští nedělní pečeni na zcela novou...
Klasický recept na jehněčí žebírko
Jehněčí žebírko představuje výbornou večeři nebo oběd. Dokonalou chuť mu dodává...
Nejlepší recept na gyros maso
Řecký gyros patří mezi oblíbené pochoutky, které můžete servírovat k víkendovému...
Tradiční recept na maso Gyros
Toto vynikající maso na gyros je nejblíže receptu mé oblíbené středomořské restaurace....
Rychlý játrový guláš – recept
Játra jsou často opomíjenou surovinou při přípravě pokrmů. V játrech se v hojné míře...
Recept – pečený jehněčí hřbet
Ingredience: 1,5 kg jehněčího hřbetu4 stroužky česneku250 ml vývaru z masa0,5 kg...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang