Jehněčí maso

Jehnečí maso pochází z mladých ovcí, obvykle do 6 měsíců. Tento druh masa je velmi jemný a téměř bez obsahu tuků, avšak najdou se i tací, kteří jehněčí maso nejedí kvůli jeho specifickému aroma.

Jehnečí maso je specifické pro oblast Balkánu, Indie, Blízkého a Středního východu, v České republice se peče jehnečí maso spíše na Velikonoce.

Z jehněčího masa se dá připravit mnoho lahodných receptů. Jehněčí hřbet v marinádě se výborně hodí na grilování, naopak jehněčí žebra jsou velmi jednoduchá na přípravu. Z jehněčího masa je také možné udělat výtečný guláš či sekanou. A v neposlední řadě může být maso použito na řízky nebo různé jiné minutky.

Další kategorie

Recept na jehněčí kotlety

Jehněčí maso patří mezi jedny z nejstarších masných pokrmů, které lidstvo zná. S...

jatra-s-cibuli-5248839

Výborný recept na játra s cibulí

Tento recept na játra s cibulí potěší milovníky jater. Křehká telecí játra rychle...

Jednoduché ragú

Recept na jednoduché ragú

Masová, česneková dobrota, není nic jednoduššího a chutnějšího než toto jednoduché...

Dušené jehněčí maso

Recept na nejlepší dušené jehněčí maso

Tento recept na dušené jehněčí je jednoduchý a díky dlouhému dušení v troubě se...

Jehněčí kýta

Recept na jehněčí kýtu v pomalém hrnci

Uvařte jehněčí kýtu v pomalém hrnci a odměnou vám bude křehké maso, které se rozplývá...

rozmarynem-dusene-jehneci-kolinka

Recept na rozmarýnem dušené jehněčí kolínka

Recept na křehké jehněčí kolínko pomalu dušené s čerstvým rozmarýnem, česnekem,...

pide-turecky-plochy-chleb

Recept na Pide – turecký plochý chléb

Mimo Turecko je těžké sehnat skvělé pide. I v mnoha tureckých podnicích je to oříšek....

gyros

Pravý řecký gyros – nejlepší domácí recept

Gyros je oblíbenou pochoutkou v restauracích i v pobočkách rychlého občerstvení. Perfektní...

Doner kebab

Recept na doner kebab

Připravte si vlastní verzi tohoto oblíbeného jídla s chilli a česnekovou omáčkou. Domácí...

pomalu-pecene-jehneci

Pomalu pečené jehněčí na červeném víně – recept

Díky tomuto receptu si doma snadno připravíte pomalu pečené jehněčí na červeném víně...

Pomalu pečené jehněčí stehno – recept

Tato pomalu pečená jehněčí kýta posune vaši příští nedělní pečeni na zcela novou...

klasicke-jehneci-zebirko

Klasický recept na jehněčí žebírko

Jehněčí žebírko představuje výbornou večeři nebo oběd. Dokonalou chuť mu dodává...

gyros-maso

Nejlepší recept na gyros maso

Řecký gyros patří mezi oblíbené pochoutky, které můžete servírovat k víkendovému...

maso-gyros

Tradiční recept na maso Gyros

Toto vynikající maso na gyros je nejblíže receptu mé oblíbené středomořské restaurace....

jatrovy-gulas

Rychlý játrový guláš – recept

Játra jsou často opomíjenou surovinou při přípravě pokrmů. V játrech se v hojné míře...

Recept – pečený jehněčí hřbet

Ingredience: 1,5 kg jehněčího hřbetu4 stroužky česneku250 ml vývaru z masa0,5 kg...

© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang