Hovězí maso

Hovězí maso, nebo-li také červené maso, je velmi bohaté na různé vitamíny, bílkoviny a minerály, kterými jsou především železo a zinek. Do kategorie hovězího masa spadá maso z býků, volů, krav a jalovic, kdy výbornou chuť masu dodává množství tuku v něm obsaženém.

Z hovězího masa se připravují ty nejsilnější a nejchutnější vývary a případně z nich poté další jiné polévky či omáčky. Hovězí maso je nejlepší volbou pro svíčkovou omáčku, rajskou omáčku, koprovou omáčku a mezi přední a ty nejvíce oblíbené omáčky patří hovězí guláš.

Hovězí maso také může mít podobu i mletého masa, které je výborné do boloňské omáčky na špagety nebo do hamburgerů. Hovězím steakem nepohrdne málo kdo, obzvlášť, pokud je kvalitně a precizně ugrilovaný přesně podle chuti strávníka.

Další kategorie

Čevabčiči z hovězího masa – recept

Čevabčiči recept z mletého masa, někdy označovaní jako cevapi neboli čevapčici, jsou druh...

Krumlovský drak – recept

Původu tohoto receptu se asi nedopátráme, ale jedno je jisté, jedná se o pikantní placičky...

Masové kuličky

Recept na nejlepší šunkové kuličky

Pokud máte rádi sladkou chuť, bude se vám líbit. Karbanátky budou po upečení díky...

Sekaná s hnědým cukrem

Recept na sekanou s hnědým cukrem

Tato sekaná s hnědým cukrem je snadný a chutný pokrm. Chutná stejně dobře jako...

Hovězí maso

Recept na oblíbené hovězí maso se zelím

Tento recept je návod na přípravu hovězího masa se zelím. Příprava Příprava: 10...

Domácí boloňská omáčka

Recept na domácí boloňskou omáčku

Domácí boloňskou omáčku připravíte za necelé 4 hodiny. Příprava Příprava: 15...

Domácí hovězí vývar

Recept na nejlepší domácí hovězí vývar

Základní hovězí vývar získá díky opečení polévkových kostí v troubě vydatnou...

Jednoduché a rychlé polévky – zdravé, lehké, z mražené zeleniny i z bujónu

Pro někoho jsou polévky neodmyslitelná součást každého oběda, jiní si polévku dají...

Boloňské špagety

Boloňské špagety – s pravou boloňskou omáčkou – recept

Pravá boloňská omáčka se připravuje až 2,5 hodiny, takže je potřeb naplánovat si...

Tacos recept – taco placky

Tradiční mexický pokrm tacos má měkkou vnější tortillu a jemnou šťavnatou masovou...

Domácí hovězí pastrami – recept

Hovězí pastrami je uzený a kořeněný masný výrobek z hovězího masa. Jedná se o druh...

Pštrosí vejce – recept

Když se řekne „pštrosí vejce“, většině lidí se zřejmě vybaví velké, živinami...

Mexický guláš – nejlepší recept

Ačkoliv guláš není typicky mexické jídlo, ujal se výraz „mexický guláš“ pro směs...

Masové kuličky

Recept na masové kuličky z pomalého hrnce

Tento snadný recept na masové kuličky snadno připravíte v pomalém hrnci. Podávejte s...

Vietnamské Bun Bo Nam Bo – recept

Bún Bò Nam Bộ je jedním z deseti nejlepších jídel, které by měl ve Vietnamu ochutnat...

Recept na mleté hovězí maso a brambory

V tomto zdravém receptu na mleté hovězí maso a brambory se mleté hovězí maso a brambory...

Recept na taco špagety

Tento jihozápadní recept na taco špagety se skvělé hodí pro děti. Když máte čas navíc,...

venec-z-lasagni

Recept na věnec z lasagní

Lasagne upečené v bábovkové formě je stylová varianta pohoštění pro návštěvu....

hovezi-pecene-2

Recept na hovězí pečeni

Tento recept je vlastně velmi jednoduchý, okořeníte maso a upečete v troubě a lahodná...

testoviny-plnene-hovezim-masem

Recept na těstoviny plněné hovězím masem

Toto je bohatý a lahodný pokrm, který si můžete připravit hned nebo den dopředu a upéct...

plnene-papriky-hovezim-masem

Recept na papriky plněné hovězím masem

Toto je recept na ne úplně tradiční zapečené papriky. Použijte hovězí steakové maso a...

susene-hovezi-maso

Recept na hovězí jerky z udírny

Díky tomuto receptu si budete moci připravit domácí sušené maso v udírně....

polevka-s-mletym-hovezim-masem

Recept na polévku z hovězího mletého masa

Tuto vydatnou polévku podávejte s krajícem čerstvého chleba. Je plná zeleniny, masa a...

domácí hamburger

Domácí burger – jak připravit a ochutit – recept na maso i domácí bulku

Kde se vzal burger? Jednoduše řečeno karbanátek vložený mezi dva plátky rozkrojené housky?...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang