Hovězí maso

Hovězí maso, nebo-li také červené maso, je velmi bohaté na různé vitamíny, bílkoviny a minerály, kterými jsou především železo a zinek. Do kategorie hovězího masa spadá maso z býků, volů, krav a jalovic, kdy výbornou chuť masu dodává množství tuku v něm obsaženém.

Z hovězího masa se připravují ty nejsilnější a nejchutnější vývary a případně z nich poté další jiné polévky či omáčky. Hovězí maso je nejlepší volbou pro svíčkovou omáčku, rajskou omáčku, koprovou omáčku a mezi přední a ty nejvíce oblíbené omáčky patří hovězí guláš.

Hovězí maso také může mít podobu i mletého masa, které je výborné do boloňské omáčky na špagety nebo do hamburgerů. Hovězím steakem nepohrdne málo kdo, obzvlášť, pokud je kvalitně a precizně ugrilovaný přesně podle chuti strávníka.

Další kategorie

Sendvič v pomalém hrnci

Recept na sendvič v pomalém hrnci

Lahodný sendvič s francouzským dipem, ke kterému se skvěle hodí...

Zdravý pastýřský koláč

Recept na zdravý pastýřský koláč

Tento zdravý pastýřský koláč neboli Shepherd’s Pie obsahuje olivový olej místo másla,...

burgery-s-modrym-syrem-7143689

Recept na burgery s modrým sýrem

Pikantní a krémové chuť modrého sýra se přirozeně hodí k hovězím hamburgerům....

jak-uvarit-flank-steak-6690421

Jak uvařit flank steak – recept

Naučte se, jak připravit flank tak, že ho zjemníte drobnými řezy a poté osmažíte na...

Maďarský guláš

Recept na nejlepší maďarský guláš

Tento recept na maďarský guláš je pikantní způsob úpravy dušeného hovězího masa. Lze ho...

Steakové burritos

Recept na nejlepší steakové burritos

Přinášíme vám recept na steakové burrito inspirovaný sanfranciskými super burritos, které...

Zdravá sekaná

Recept na zdravou sekanou

Tento recept na zdravou sekanou je zjednodušenou verzí oblíbeného rodinného...

Jednoduché ragú

Recept na jednoduché ragú

Masová, česneková dobrota, není nic jednoduššího a chutnějšího než toto jednoduché...

Cuketové lasagne

Recept na nejlepší cuketové lasagne

Věděli jste, že lasagne můžete připravit tak, že nudle nahradíte plátky cukety? Chutný...

Lilkové lasagne

Recept na lilkové lasagne

V tomto receptu na lilkové lasagne se místo těstovin používá lilek a připravuje se tak...

Svíčková pečeně

Recept na nejlepší svíčkovou pečeni s bylinkami

Tato pečeně ze svíčkové je intenzivně ochucená domácí bylinkovou pastou, která potěší...

Hovězí dušené v pomalém hrnci – recept

Hovězí dušené v pomalém hrnci je snadný a chutný způsob, jak s minimálním úsilím...

Pikantní chilli

Recept na pikantní chilli

Pikantní chilli, aromatický a robustní pokrm, si získal oblibu po celém světě pro svou...

Lahodné grilované hamburgery

Recept na lahodné grilované hamburgery

Vyzkoušejte tento snadný recept na grilované hamburgery, které budou šťavnaté a kouřové....

Recept na steakové kousky

Tyto steakové kousky podávejte jako hlavní chod s oblíbenou přílohou, nebo jako chuťovku k...

Recept na sendvič pastrami ve francouzském dipu

Sendviče French Dip se připravují snadněji, než si myslíte. Určitě k nim vyzkoušejte...

Chilli bez fazolí

Recept na chilli bez fazolí

Chilli bez fazolí obsahuje spoustu konzervovaných rajčat a cibule. Skvělé je podávané s...

Recept na mini masové bochánky (sekanou)

Tento recept na mini sekanou je rychlý a snadný na přípravu. Kečup a hnědý cukr dodávají...

Recept na nejlepší sladkokyselé karbanátky

Lahodné sladkokyselé karbanátky z ingrediencí, které máte vždycky doma. Jednoznačný...

Recept na dikobrazí karbanátky

Tyto dikobrazí karbanátky jsou velice výborné a pochutná si na nich celá Vaše...

Recept na hovězí jazyk se žampiony

Podle tohoto jednoduchého receptu na hovězí jazyk získáte křehké maso, které se rozplývá...

Hovězí maso v mrkvi – Recept

Hovězí maso a mrkev jsou jedny z nejoblíbenějších ingrediencí v kuchyni po celém světě....

hovězí steak recept

Recept na hovězí steak s česnekovým máslem

Příprava hovězího steaku s česnekovým máslem je velmi jednoduchá a pochutná si na něm...

Masová pomazánka – recept

Masová pomazánka patří k oblíbeným pokrmům v Česku. To není divu, protože je to...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang